Magnesium ter bestrijding van tinnitus

De wetenschap heeft hedendaags de mysterieuze onderliggende mechanismen die tinnitus veroorzaken nog niet ontdekt. Wel heeft de wetenschap ondervonden dat schade pas plaats vindt na blootstelling aan lawaai, toxiciteit of andere abnormale omstandigheden van het gehoorsysteem. Echter hebben veel mensen tinnitus met een onverklaarbare reden. Hoewel het vaak gepaard gaat met gehoorverlies, komt de omvang van het gehoorverlies niet noodzakelijk overeen met de ernst van de tinnitus. In veel literatuur is er een relatie gevonden tussen magnesium en het gehoorsysteem. Magnesium gebrek liet in verschillende onderzoeken een verhoogde kans op gehoorverlies zien. In dit onderzoek is er onderzocht wat het effect van magnesium suppletie is op mensen met tinnitus.

Deelnemers van het onderzoek waren patiënten met tinnitus van 18 jaar en ouder. Om te onderzoeken of magnesium de tinnitus deed verminderen werd er gebruik gemaakt van een speciaal meetinstrument waarbij de deelnemers de ernst van de tinnitus op een schaal van 0 tot 10 moesten aangeven, waarbij 0 geen tinnitus was en 10 de ergste tinnitus ooit. Vervolgens kregen de deelnemers magnesium suppletie van 532 mg per dag. Iedere dag hielden de deelnemers een score lijst bij, dit voor 3 maanden lang.

Uit het onderzoek kwam naar boven dat magnesium suppletie een significante verbetering had op de ernst van tinnitus. Al na 1 maand trad er een significante verbetering op. Sommige deelnemer waren al na 1 maand gestopt. Bij de personen die de volledige 3 maanden suppletie voltooiden werd een grotere daling van ernst van de tinnitus gezien bij de personen die al na 1 maand waren gestopt.

Magnesiumsuppletie kan op verschillen manieren worden gedaan. Naast het nemen van tabletten kan je magnesium ook inhaleren. Met inhaleren komt de magnesium via de longen direct in de bloedbaan terecht en dat heeft effect op je hele systeem. Bekend is dat magnesium inhalatie de beste en meest effectieve manier is om magnesium in je lijf op te nemen.

Link naar artikel: http://www.tinnitusjournal.com/articles/phase-2-study-examining-magnesiumdependent-tinnitus.pdf

 


Terug naar het nieuwsoverzicht