ZUURSTOF THERAPIE

Versterk Je Gezondheid Met Elke Ademhaling

Inhaleer zuurstof via de luchtwegen om zuurstofopname in het lichaamsweefsel te verbeteren.

Zuurstoftherapie heeft enorm veel voordelen. Het werkt als een sneeuwbaleffect. Je lichaam versterkt zich op alle gebieden beter als er een betere doorbloeding is en als er meer energie in je lijf beschikbaar is die nodig is voor herstel. 

 

De Methode

Verhoog de zuurstofconcentratie in je bloed door het inademen van een hoge concentratie zuurstof tijdens een lichaamsoefening. Dit kan helpen om de zuurstofvoorziening naar de weefsels en organen in het lichaam te verbeteren, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid en welzijn. Enorm belangrijk om een veranderingsproces in je lijf teweeg te brengen.

De hoge concentratie zuurstof tijdens EWOT meerstaps zuurstoftherapie kan ook helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels in het lichaam; wat kan leiden tot een breed scala aan gezondheidsproblemen.

 

 

 

Aandoeningen

Klachten die wij o.a. behandelen: 

* Hersenmist, concentratieproblemen, overgevoelig voor prikkels als geluid en licht

* Verbetering gezichtsvermogen

* Chronische ontstekingen

* Sportprestaties verbeteren, groter uithoudingsvermogen

* ALS, Alzheimer, Parkinson

* Herstel post - covid

* Hoge ademhaling/ kortademig / gevoelige longen

* Spierpijn en spierzwakte

* Hartkloppingen, drukkend gevoel bij longen/ borst

* Migraine

* Lupus, reumatoide artritis

* Cardiovasculaire aandoeningen

* Astma en COPD (in begin fase)

* Ontzuring

*Herstel na infectieziekten, bijv. ziekte van Lyme

*Betere stofwisseling ; helpt bij verlies van buikvet

Voordelen

Voordelen van een hoger zuurstofniveau in het lichaam: 

 • Het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn door de zuurstofvoorziening naar de weefsels en organen in het lichaam te verbeteren en vrije radicalen te neutraliseren
 • Verbeterde fysieke prestaties: EWOT kan de zuurstofvoorziening naar de spieren en weefsels verbeteren, wat kan leiden tot een verbeterde fysieke prestatie tijdens het sporten en genezing kan bespoedigen. Verbeteren van uithoudingsvermogen.
 • Als er meer zuurstof beschikbaar is, hoeven hart en longen minder hart te werken. De bloedsomloop verbetert en de bloeddruk wordt lager; stabieler.
 • Vermindert ontstekingen. Chronische of langdurige ontstekingen kunnen zorgen voor weefselbeschadiging. Dmv extra zuurstof toegediend krijgen, worden weefsels beter doorbloed.
 • Verbeterde energie: EWOT kan de hoeveelheid zuurstof in het bloed verhogen, wat kan leiden tot een verhoogd energieniveau en minder vermoeidheid. . Denk aan bijvoorbeeld mensen met post covid klachten. Waarschijnlijk is het dat langdurige klachten na corona het gevolg zijn van langdurige weefselhypoxie. (= het onvermogen van weefsel om zuurstof op te nemen). Van zuurstoftherapie weten we dat het helpt om weer nieuwe haarvaatjes aan te maken, waardoor (o.a. hersen) weefsel weer beter kan doorbloeden en je dus ook beter kan herstellen.
 • Vermindering van spierpijn: EWOT kan helpen bij het verminderen van spierpijn en spiervermoeidheid, wat vooral gunstig kan zijn voor mensen die regelmatig sporten.
 • Verbeterde concentratie en focus: De hoge concentratie zuurstof tijdens EWOT kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en focus, wat vooral gunstig kan zijn voor mensen die werken of studeren.
 • Een zuurstofrijk lichaam is minder bevattelijk voor ziekteverwekkende organismen. 

Geschikte situaties

Zuurstoftherapie is geschikt in de volgende situaties:

 • Versnelling van revalidatie na ernstige ziekte (na operatie, infectie)
 • Versnelling van wondgenezing
 • Sneller herstel van burn – out/ stress klachten
 • Sneller herstel na een astma-aanval en kortademigheid
 • Herstel na kanker
 • Immuunsysteem krijgt een boost waardoor je minder vatbaar voor ziekte bent
 • Lichaam is sneller weer in vorm na blootstelling aan hevige stress
 • Preventief; voor wie gezond oud wil worden
 • Veel moeten presteren/ drukke baan/ druk bestaan => beter uithoudingsvermogen
 • (Top) sport

Zuurstoftherapie voor (top) sporters

Voor het vrijkomen van energie in je lichaam is zuurstof nodig. Meer zuurstof is meer energie en sneller herstel.

Het vergroot de zuurstofvoorziening van weefsels, oxideert melkzuur en voorkomt ophoping; helpt spierpijn te voorkomen.

Voorkomt spanning en stress in pezen en spieren.

Hoe het werkt

Middels een zuurstofmasker inhaleer je de zuurstof; dit duurt 15 minuten.

Tijdens de inhalatie is het belangrijk dat je hartslag omhoog gaat. Wanneer je hart, harder moet werken, heeft je lichaam extra zuurstof nodig en zullen je cellen zich openen om zo meer zuurstof op te nemen.

Veel mensen halen niet effectief genoeg adem waardoor niet altijd de juiste concentratie zuurstof in het lichaam behaald kan worden. De zuurstofconcentratie in het lichaam wordt saturatie genoemd. De saturatie die het lichaam maximaal kan behalen is 100%. Een gezonde en goede saturatie zit tussen de 95%-100%.

Zieke weefsels hebben zuurstof nodig om te kunnen genezen. Zonder zuurstof in de weefsels vindt hypoxie plaatst. Door hypoxie kunnen de weefsels afsterven. Daarom ook dat er veel door ambulancebroeders en in het ziekenhuizen wordt gegrepen naar zuurstof ter voorkoming/verlichting van weefselhypoxie.

Tijdens het inhaleren van de hogere concentratie zuurstof is het van belang om je hartslag te verhogen. Dit zodat de rode bloedcellen, het bloedplasma en de weefselvloeistoffen extra zuurstof kunnen opnemen.

Het lichaam neemt zoveel zuurstof op als dat het nodig heeft. Tijdens inspanning neemt het lichaam meer zuurstof op omdat het simpelweg meer verbruikt. Hierdoor gaat de dosering vanzelf; je neemt op wat je nodig hebt.

Als je hartslag verhoogd, wordt ook je ademhaling verhoogd. Van die verhoogde ademhaling en hartslag wordt goed gebruik gemaakt tijdens zuurstoftherapie. Doordat de concentratie zuurstof in de ingeademde lucht een stuk hoger is wordt er simpelweg veel meer opgenomen.

Hoe vaak moet ik komen?

Geadviseerd wordt om gebruik te maken van ons speciale herstelpakket. 4 weken lang,

2 - 3 keer per week, 15 minuten per keer. 

Het lichaam neemt net zo veel zuurstof op als dat het aankan. U hoeft niet bang te zijn voor een teveel aan zuurstof.

Voordelen zuurstoftherapie voor lichaam en geest

 • Anaerobe virussen, bacteriën en schimmels kunnen niet leven in een omgeving met een hoge concentratie zuurstof en gaan daardoor dood bij zuurstoftherapie. Hierdoor neemt de ernst van ontstekingen af en bouwt je lichaam een hoge weerstand op tegen virussen, bacteriën en schimmels.
 • Zuurstof is van zichzelf basisch (tegenovergestelde van zuur) waardoor zuurstof zuren neutraliseert, denk hierbij bijvoorbeeld aan melkzuur die ontstaat bij intensief sporten.
 • Vet wordt beter verbrand. Er zijn twee soorten vetverbranding, anaerobe (zuurstofarm) en aerobe vetverbranding (zuurstofrijk). Bij de anaerobe vetverbranding ontstaan er veel zuren en deze manier van verbranden levert niet zo veel op. Aerobe vetverbranding levert daarentegen veel meer op. Hierbij worden koolhydraten, vetzuren of eiwitten afgebroken tot kooldioxide, water en ATP(energiefabriekjes).
 • Beter slapen en helderder denken doordat de hersenen voldoende zuurstof binnen krijgen.
 • Witte bloedcellen hebben meer energie om bacteriën en overblijfselen van bacteriën te verwijderen.
 • Nieuwe bloedvaten groeien sneller
 • Detoxen
 • Botten worden sneller hersteld
 • Kanker kan zich niet ontwikkelen in een zuurstofrijk lichaam
 • De groei van stamcellen wordt verhoogd
 • Oedeem (vochtophoping) neemt af
 • Littekenweefsel wordt sneller hersteld
 • Veroudering van cellen, weefsels en organen wordt tegengegaan
Wanneer mag zuurstoftherapie niet of in overleg met de arts?

Normaal gesproken gaat je lichaam sneller of langzamer ademhalen aan de hand van de koolstofconcentratie in het bloed. Maar het is goed om te realiseren dat er ook mensen zijn, hypercapniepatiënten, die een zeer hoog concentratie koolstofdioxide in het bloed hebben waardoor kun ademhaling niet wordt gereguleerd door de koolstofconcentratie maar juist door de zuurstofconcentratie. Dit zijn vaak mensen met COPD, zij zijn afhankelijk van hun “hypoxic drive”. Deze mensen moeten wat voorzichtiger omgaan met de zuurstoftherapie en dit overleggen met hun behandelend arts. 

Twijfelt u aan de therapie of is voor u niet duidelijk waar uw klachten vandaan komen? Neemt u dan even contact op met uw behandelend arts.

Halomedics

Halomedics is de expert in Nederland op het gebied van inhalatie-therapieën.

Naast de zuurstofinhalatie kunt u bij ons ook terecht voor het inhaleren van medicinaal zout in onze zoutkamers (halotherapie) en magnesiuminhalatie in onze magnesiumcabine)

U kunt hier meer over lezen op onze webpagina. U kunt deze therapieën ook met elkaar combineren.

Samen met u stellen wij een plan op dat voor uw gezondheid optimaal kan zijn.

Super hersteller; Zuurstoftherapie in combinatie met halotherapie:

Voor een nog betere resultaat van de zoutkamer, wat goed is voor mensen met huid – en luchtwegproblemen; kunt u ook eerst de zuurstoftherapie doen en aansluitend in de zoutkamer plaatsnemen.  Op deze manier wordt het zout nog beter in uw lijf en in de cellen opgenomen.

Zuurstoftherapie in combinatie met magnesium inhalatie:

Heeft u last van migraine, een stressvol leven/ burn out, stress, reumatische klachten, slaapstoornissen of ziekte van lyme… Dan is het zeker een goed idee om de magnesiuminhalatie te gaan combineren met de zuurstoftherapie.

Samen met u zullen wij een plan opstellen wat voor uw herstel optimaal zal zijn.

Neemt u contact met ons op voor de mogelijkheden.