Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN GEHEUGENPROBLEMATIEK; ZIEKTE VAN PARKINSON

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening waarbij de aansturing van de spieren aangetast wordt. Mensen met de ziekte van Parkinson hebben een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Dit komt omdat de cellen die de dopamine produceren langzaam afsterven. Door het te kort aan dopamine kunnen de spieren niet goed worden aangestuurd en kunnen er zelfs trillingen van de ledematen ontstaan. Sommige mensen hebben in plaatst van trillingen juist last van langzamer bewegen. De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening, wat betekend dat in de loop van de tijd de ziekte zal verergeren. Mensen met de ziekte van Parkinson kunnen ook last krijgen van geheugen problemen. Dit wordt ook wel Parkinson dementie genoemd.

Behandeling

Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen met de ziekte van Parkinson een correlatie hebben met een laag magnesiumgehalte.
Te weinig magnesium in het lijf kan bijdragen aan zware metalen afzetting in de hersenen die aan Parkinson voorafgaat. Veel symptomen van de ziekte van Parkinson kunnen met hoge doses magnesium opname worden overwonnen of verlicht.
Het beven en trillen kan worden verminderd en starheid kan worden verlicht.
Medicijnen worden beter opgenomen bij een goede magnesiumstatus.

Magnesium herstelt!

AAN TE RADEN SESSIES

Magnesiuminhalatie 1 a 2 x per week gedurende 2 – 3 maanden
Aangeraden wordt om thuis ook gebruik te maken van magnesium via de transdermale opname (opname via de huid)

Eventueel met herhalingssessies van 1 of 2 keer per jaar.