MAGNESIUMINHALATIE EN STRESS, BURN-OUT

Stress kan allerlei oorzaken hebben en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Stress kan wel heel ongezond zijn, het zorgt er namelijk voor dat de bloeddruk stijgt en ook de hartslag stijgt. Wanneer stress lang duurt kunnen er symptomen als hoofdpijn, stemmingswisselingen, slechte nachtrust en een opgejaagd gevoel ontstaan.

Stress kan uiteindelijk lijden tot een burn-out. Bij een born-out is iemand zeer overspannen geweest. Vaak heeft iemand al heel lang last van klachten maar is deze blijven negeren. Hierdoor is het lichaam zowel lichamelijk als geestelijk volledig uitgeput. Doorgaan lukt niet meer omdat het lichaam niet meer mee wilt werken.

Behandeling

Onder stress scheidt het lichaam hormonen af die de hartslag en de bloeddruk verhogen, de spieren op hoogspanning brengen en de ademhalingsfrequentie opjagen.
Onder stress situaties en burn out, heeft je lichaam veel meer magnesium nodig.
Magnesium wordt ook wel het mineraal van de innerlijke rust genoemd. Magnesium zorgt ervoor dat alles in het lichaam weer ontspant.
Doordat het magnesium geinhaleerd wordt, is de opname het meest effectief.

Aan te raden sessies

De Magnesium Clinic adviseert om gedurende de tijd dat u zich overbelast voelt gebruik te maken van de magnesiuminhalatie om zo het herstel te bespoedigen.