Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN SLAAPSTOORNISSEN

Mensen met slaapstoornissen hebben, zoals de naam al zegt, last met slapen. Zo kan het zijn dat ze bijna iedere nacht slecht slapen en hierdoor overdag veelal moe zijn. Bij zeer ernstig slaap te kort kunnen mensen zelfs gaan hallucineren. Er zijn vele soorten slaapstoornissen waarbij slapenloosheid het vaakst voor komt. Slapeloosheid staat ook wel bekend als insomnia. Mensen hebben hierbij moeite met het inslapen en blijven lang wakker voordat ze in slaap vallen. Slapenloosheid kan er voor zorgen dat iemand problemen krijg in het dagelijks functioneren, erg vermoeid is overdag, neerslachtig is, hoofdpijn of spierspanning heeft.

Behandeling

Ook magnesiumtekort kan slaapstoornissen veroorzaken. Maar ook wanneer de oorzaak elders gezocht moet worden dan in magnesiumgebrek, kan magnesium uitkomst bieden door zijn ontspannende werking op alle neiveaus.

Aan te raden sessies

De Magnesium Clinic adviseert om gedurende 2-3 maanden gebruik te maken van de magnesiuminhalatie. Op een checklist houdt u bij hoe het met u gaat en welke veranderingen u bij uzelf bemerkt. Na 2 maanden evaluaren we samen met u de afgelopen 2 maanden en kijken met u wat geode vervolgstappen zouden kunnen zijn.