Menstruatiepijnen, pre-menstrueel syndroom

Menstruatiepijn

Menstruatiepijn, ook wel dysmenorroe genoemd, is een pijn die optreedt tijdens de menstruatie en die zo heftig is dat het je dagelijks leven beïnvloed. Menstruatiepijn wordt vooral gezien bij jongere vrouwen tussen de 12-24 jaar. Rond de leeftijd van 30 neemt de menstruatiepijn vaak weer wat af. De pijn wordt veroorzaakt door prostaglandinen. Dit is een stofje wat bij menstruatiepijn een grote concentratie aanwezig is. De prostaglandinen zorgen ervoor dat de baarmoeder samentrekt, de zenuwen in de baarmoeder gevoeliger zijn en dat er minder bloed naar de baarmoeder gaat. Dit alles zorgt voor de heftige pijn.

Pre-menstrueel syndroom

Het premenstrueel syndroom staat ook wel bekend als de afkorting PMS. Mensen met PMS hebben last van zowel lichamelijke als psychische klachten. De klachten vinden plaats tijdens de menstruatie cyclus. Vaak hebben mensen met PMS de klachten in de 3de week van de cyclus en verdwijnen ze weer bij de ongesteldheid. Vrouwen tussen de 35 en 45 jaar hebben over het algemeen het meest last van PMS. De oorzaak van PMS is onbekend. Verwacht wordt dat hormonen van invloed zijn op PMS. De klachten bij PMS kunnen onder andere pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, prikkelbaarheid, wisselende stemmingen, depressief of agressief zijn.

Onderzocht is dat magnesiuminhalatie de meest effectieve manier is om magnesium in je lijf op te nemen.
Hormoonverschuivingen voorafgaand aan de maandelijkse bloeding zorgen ervoor dat er meer magnesium en vitamine B6 wordt aangesproken. Magnesium is het mineraal dat de zenuwen tot rust brengt.
Vitamine B6 is de vitamine voor de zenuwen.
Vitamine B6 en magnesium samen zijn bestanddelen van serotonine; Het gelukshormoon.
Hoe minder serotonine in de hersens beschikbaar is, hoe meer de agressieve en depressieve gevoelens naar voren kunnen komen.
De klachten kunnen ook als gevolg van spasmen van de gladde spiercellen in de baarmoeder ontstaan. Magnesium helpt om de spieren weer te ontspannen.

Magnesium herstelt!

Aan te raden sessies

Begin op het moment dat u voelt dat u minder lekker in uw vel komt te zitten met de magnesiuminhalatie. Dit kan al een flinke boost geven aan je lijf.
Daarnaast raden wij de voetenbaden of ligbaden met magnesiumflakes aan om de magnesiumstatus weer op peil te houden en u weer beter te voelen.
Bijkomend voordeel is dat u er heerlijk door ontspant en ook lekker slaapt.
Aangeraden wordt om bij borstspanning de huid voorzichtig in te smeren met magnesiumolie of magnesiumgel.

Weetje!

Wist u dat magnesiuminhalatie de meest effectieve manier is om magnesium in je lichaam op te nemen? Als bijkomend voordeel heeft magnesium een ontstekingsremmend effect op de luchtwegen! Het verbetert de bloeddoorstroming, verwijdt de bronchiën, verbetert de functie van de trilhaartjes en helpt bij het verwijderen van slijm uit de luchtwegen.

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Halotherapie is een absolute aanrader. Mijn kortademigheid is na een fikse coronabesmetting geheel verdwenen en ik heb weer veel meer lucht. Daarnaast is Kim een bijzonder aardige en attente gastvrouw. Halomedics Limmen is top! ”

Peter Janssen

“In oktober is er corona geconstateerd en kwamen er veel klachten (weinig energie kortademig enz)via via kwam ik uit bij Halomedics Limmen direct gestart met zout zuurstof magnesium en MWO therapie na een aantal behandelingen voelde het beter en wist ik dat dit voor mij de manier was om vooruitgang te boeken met de klachten. Alvast bedankt Kim.”

Jeroen De Haan

“Tot nog toe bevalen mij de sessies zout en magnesium uitstekend, ”

Nelleke Havik

“Ik heb last van vocht achter mijn trommelvlies en geïrriteerde neusslijmvliezen door de zoutkamer en magnesiumtherapie merk ik dat dit stukken beter gaat geen vocht achter mij trommelvliezen en veel minder slijm in mijn holtes werkt echt heel goed bij mij. Kim geeft goede adviezen hiermee heel tevreden over halomedics. En goede regels betreffende corona top gewoon.”

Franka Maasdam

“bijzondere ervaring, ooit een klaplong gehad, blijft altijd wel een zwakke plek, direct na de eerste behandeling, meer lucht, minder hoesten en opgeven, ga ik zeker mee door”

Sjaak Hof

“Na heel ziek geweest te zijn door Corona, kwam ik maar niet op mijn oude energie niveau. Intens moe bleef ik. In overleg met Kim, die zeer deskundig advies gaf, heb ik een maand lang, 5 dagen per week, 2 therapieën per dag gevolgd. Ik kan zeggen, nu na 1 maand intensieve therapie ben ik er weer. Zo blij mee. Kim bedankt! ”

Ilona

“Wat wordt je altijd beleefd en correct behandelt bij deze therapie. Jouw wensen en klachten worden zo zorgvuldig mogelijk ondersteund. Het is soms wat klein in Hoorn. Maar ook daar is er ook ruimte voor de behandelingen en de mogelijkheid om afstand te houden sinds de corona . Fijne sfeer en vriendelijke doch deskundige mensen bedankt.”

Marjo.Goedhart@online.nl

“Sinds ik naar de zout- en magnesium kamer ga, blijven mijn holtes open, waardoor ik geen voorhoofdsholteontsteking meer heb. Heb ik meer longinhoud waardoor ik zonder buiten adem te zijn de trap op kan lopen, voel ik mij fitter en uitgerust. Ik merk duidelijk verschil als ik niet heen ga. ”

Manon

“Voor het derde jaar op rij heb ik de herfst/winter maanden zouttherapie genoten. Ik ben vanaf mijn eerste verjaardag astma patiënt en gebruikte naar mijn idee best veel medicijnen. Dankzij o.a. de zouttherapie heb ik flink kunnen afbouwen in mijn medicijn gebruik, waar ik ontzettend blij van word! Dus voor mij blijft de zouttherapie enorm belangrijk en blijf ik 's winters de zoutkamer trouw bezoeken.”

Trude Heyligers

“Ik lijd aan COPD en had elke winter wel een longontsteking. Nu ik gebruik maak van de zoutkamer niet meer.”

Ankie du Pree

Schrijf jouw ervaring