Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN DIABETES

Diabetes staat ook wel bekend als suikerziekte. Diabetes Mellitus (Mel betekend honing) wordt gekenmerkt door bloedsuikerspiegels die zo hoog zijn dat de nieren niet langer in staat zijn alle glucose terug op te nemen. Diabetes Mellitus kan door erfelijke afwijkingen worden veroorzaakt. Diabetes Mellitus kan ook het gevolg zijn van andere aandoeningen, letsel, immuunziekten of verstoringen van het hormonale evenwicht.

Er zijn twee belangrijke typen diabetes mellitus; type 1 (insuline afhankelijk) en type 2 (niet-insuline afhankelijk). Diabetes type 1 ontstaat meestal bij personen jonger dan veertig jaar. Omdat de aandoening vaak tijdens de jeugd ontstaat, wordt deze aandoening ook wel jeugddiabetes genoemd. Diabetes type 2 ontstaat meestal bij mensen met overgewicht na het veertigste levensjaar en wordt vaak de ouderdomsdiabetes genoemd.

Behandeling

Magnesium is voor mensen met diabetes van enorm belang. Met voldoende magnesiumtoevoer kunnen niet alleen de gevolgen van de diabetes worden verzacht maar wordt ook het verergeren van diabetes enorm gereduceerd.
Behandeling in de magnesiumcabine kan er voor zorgen dat u minder last heeft van een (extreem) wisselende bloedsuikerspiegel. U kunt dit zelf goed meten door uw curve tijdens de periode van de magnesiumbehandeling goed in de gaten te houden.

Daarnaast is een gezonde levenswijze uiteraard ook van belang. 

Magnesium herstelt!

AAN TE RADEN SESSIES

Magnesiuminhalatie 1 a 2 x per week gedurende 2 – 3 maanden
Aangeraden wordt om thuis ook gebruik te maken van magnesium via de transdermale opname (opname via de huid)