Menu

Bijholteonteking

Een sinusitis (bijholte ontsteking) is een ontsteking van de sinussen (bijholtes). De bijholtes zijn ruimtes met lucht gevuld welke zich bevinden in de bovenkaak en in het voorhoofd. Bij een ontsteking zwelt het slijmvlies op waardoor er geen vocht meer uit de ruimte kan worden afgevoerd. Dit veroorzaakt een pijnlijk en drukkend gevoel. In de meeste gevallen is een bijholteontsteking een ongevaarlijke aandoening. In een zeer zeldzaam geval kan de ontsteking gevaarlijk zijn omdat de bijholten dicht bij de hersenen liggen.

Acute of Chronische bijholteontsteking

Er wordt onderscheid gemaakt tussen een acute en een chronische bijholteontsteking. Een acute bijholteontsteking is in meer dan de helft van de gevallen een gevolg van een bacteriële of virusinfectie. In tien procent van de gevallen zijn gebitsproblemen de boosdoener. Soms wordt het veroorzaakt door luchtirritatie, door vervuiling of rook e.d.. De klachten kunnen drie tot acht weken aanhouden. In geval van een chronische bijholteontsteking is er sprake van hardnekkige of steeds terugkerende klachten die meestal langer dan acht weken aanhouden. Een chronische bijholteontsteking kan veroorzaakt worden door een niet goed behandelde acute bijholteontsteking of een allergie.

Mogelijke symptomen zijn een verstopte neus, een loopneus, groen of geel snot, pijn en gevoeligheid in het gezicht, pijn in de kaken, tanden en kiezen bij het eten, een hoge lichaamstemperatuur, vermoeidheid, sinushoofdpijn, hoesten, een slechte adem, druk op de oren en verlies van smaak en reuk.

Halotherapie en Bijholteontsteking

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met bijholte ontstekingen het overtollige slijm beter afgevoerd kan worden, waardoor er meer lucht ingeademd kan worden.

Zout Zuivert!

Aan te raden sessies
10 – 20 sessies

Om effectief te zijn 2-3 x per week gedurende langere periode met vervolgsessies. 1-2 per jaar en eventueel extra behandeling tussendoor.

Erik (47) chronische sinusitis

“Ik merkte meteen dat de zoutkamer wat met me deed. Het voelde in het begin of het overal wat prikte. Goed teken, want dan doet het ook echt iets. Ik heb chronische sinusitis, ooit opgelopen nadat ik op vakantie ben geweest en toen ziek geworden ben. In het ziekenhuis kom ik niet erg verder en een vriend van mij wees me op de zoutkamer. Ik sport ook veel en ik merkte dat ik vaker meer lucht had en dat ik me minder vaak vol voelde. De zoutkamer heeft me echt verlichting gegeven. Het is alweer even geleden en het gaat nog steeds goed!”

Wanda (56) chronische sinusitis

"Ik ben 14 keer geweest en ik merk echt verbetering. De hele zomer heb ik klachtenvrij rondgelopen. Als ik slijm opgeef was het ook altijd gekleurd. Nadat ik de 14 sessies had gedaan is dit de hele zomer weggebleven. Nu begint de winter en pak ik het weer op, om te voorkomen dat het weer erger wordt. Het is ook gewoon heel ontspannend."