Menu

HALOTHERPIE EN ASTMA

Astma bronchiale is een chronische ziekte die bij 5-10% van de Nederlandse bevolking voorkomt; meer bij kinderen en jongvolwassenen, maar toch ook bij ouderen. Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen in de longen zitten. Astma kan veel klachten veroorzaken.

Symptomen zijn onder andere een piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten.

Wanneer er een astma aanval optreedt verkrampt het spierweefsel waardoor de luchtwegen nauwer worden. Naast het verkrampen van het spierweefsel ontstaat door de ontstekingen een zwelling van de middelste laag van de longen, slijm wordt hierbij geproduceerd. Dit geproduceerde slijm kan zorgen voor gedeeltelijke of zelfs volledige afsluiting van de luchtwegen.

Astma aanvallen hebben meestal een uitlokkende factor. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde stof zijn waarvoor de patiënt allergisch is maar bijvoorbeeld ook door blootstelling aan sigarettenrook.

Behandeling astma in zoutkamer 

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat astma patiënten dieper kunnen in- en uitademen. Een betere ademhaling geeft een betere longfunctie, minder kortademig en betere nachtrust.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies
10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, aangeraden wordt 2-3x per week. De meeste mensen doen 1 of 2 kuren per jaar met indien nodig nog losse sessies

Ervaring Willemijn (29 jaar) met Astma

De Zoutkamer kwam via via op mijn pad en eigenlijk was ik meteen enthousiast. Het klonk ook logisch. Met het starten van mijn kuur in de zoutkamer ben ik meteen gestopt met het nemen van mijn medicatie ‘s avonds. Een week later heb ik geen pufjes meer genomen in de middag en momenteel gebruik ik alleen heel af en toe nog een pufje als ik het nodig heb. Ik voel me veel energieker en ook mijn vriend beaamd dat hij een duidelijke verbetering ziet!

Ervaring Wout over zijn zoontje Abel met astma (3 jaar)

Vanaf geboorte af aan was het lichamelijk al ” moeilijk” met Abel. Veel luchtweginfecties, allergieën, eczeem, slecht slapen (en wij dus ook). Omdat mijn vrouw niet zo erg van de alternatieve geneeskunde houdt ging ik heen met Abel. Een hele prettige ervaring vanaf het begin. We werden goed begeleid en duidelijk werd alles uitgelegd. Wonder boven wonder hebben wij de eerste nacht na de zoutkamer ook helemaal goed doorgeslapen! Dat gaf hoop; ook bij mijn vrouw. We zijn begonnen om 2 x in de week heen te gaan en elke keer boekten we een beetje vooruitgang. De periodes dat Abel zich goed voelde duurde telkens langer. Doordat hij beter sliep werd hij overdag ook een stuk levendiger. Hij hoest minder en heeft de hele winter geen luchtweginfectie gehad! Mijn vrouw is ook om en beiden zijn we ervan overtuigd dat de zoutkamer een enorm krachtig hulpmiddel is.