Thermaalwater inhalatie

Eeuwenoud
Het gebruik van thermaalwater voor de gezondheid is al eeuwenoud. Vanaf de derde eeuw voor Christus waren de romeinen zich al bewust van de heilzame eigenschappen van thermaalwater. Baden in thermaalwater gebeurde om het lijf te reinigen en gezond te houden.

Verschillende bronnen
Er zijn wereldwijd veel verschillende bronnen met elk hun eigen krachten. Er zijn bronnen voor bijvoorbeeld reumatische ziekten, voor ontstekingen en kneuzingen, darmklachten, huidklachten, botten - en zenuwstelsel maar ook voor de longen.

Lichaam en geest
Thermaalwater wordt nog steeds veel ingezet voor een heilzame werking voor lichaam en geest. Denkt u maar eens aan uw eigen dagcreme, de grote badhuizen, de thermen of thermaalwatersprays.

Luchtwegen reinigen
Wie in bijvoorbeeld IJsland geweest is kent het. "Zwavelbronnen (met de heerlijke rottende eieren/ zwavellucht) die door vele mensen met luchtwegklachten nog worden bezocht. Door het inhaleren van de mineraalrijke lucht en de aanwezigheid van zwavel, worden de luchtwegen gereinigd.

Thuis therapie
Wat als u thuis kunt genieten van deze mooie therapie? Een kuur voor je longen...zonder dat je er een verre reis voor hoeft te maken...

* Preventief om luchtwegklachten te voorkomen
* Behandelend om sneller te herstellen of verlichting te voelen na een luchtweginfectie
* Onderhoud bij chronische luchtwegklachten.


Voel en adem de wellness van ons thermaalwater....
De bron waar wij ons thermaalwater vandaan halen is speciaal geschikt voor de longen en ook de huid pakt er de voordelen van mee.
Het thermaalwater is afkomstig uit de aardkorst.

Het water bevat:
Gechloreerd water Sulfaat Silicium
Bicarbonaat Opgelost ijzer Kalium
Sodium Calcium Magnesium,
Natrium Lithium Zwavel
Aluminium Broom Nitraat
Nitriet Fluor

 

Waarom thermaalwater?
Veel onderzoeken hebben aangetoond dat thermaalwater vol zit met vele mineralen die een gunstig effect hebben op de gezondheid van de longen. Het bevat vele mineralen met elk hun eigen geneeskrachtige eigenschappen.

Een eigenschap van thermaalwater is de hardheid van het water. Met 10,5-17,7 graden celsius betekent dit dat het water rijk is aan magnesium.

Voordelen inhalatie thermaalwater:
* Werkt vaatverwijdend
* Antioxiderende werking; in het thermaalwater zijn veel spoorelementen aanwezig. De antioxidanten helpen de agressieve stoffen te elimineren die schade zouden kunnen geven aan cellen en weefsels.
* Ontstekingsremmende werking
* Zorgt ervoor dat het slijm makkelijker loskomt, voornamelijk door de aanwezigheid van zwavel.
* werkt bacterie - schimmel en virusdodend
* Desinfecterend, reinigend en kalmerend
* Mangaan, zink en selenium verminderen verstopping van de slijmvliezen
* Verbetering van het slijmvliesvervoer

Aandoeningen:
Ons thermaalwater is geïndiceerd voor de preventie en behandeling van
- Alle ontstekingen van de slijmvliezen die de onderste en bovenste luchtwegen aantasten
- Astma
- Bronchitis
- Keelontsteking
- Laryngitis; ontsteking van het strottenhoofd of de bovenste luchtpijp
- Opgezette en pijnlijke stembanden
- Ziekten van het ademhalingssysteem
- Middenoorontsteking
- Rhinitis
- Allergieen
- Sinusitis; bijholteontsteking

Contra-indicaties
Thermaalwater inhalatie heeft geen bijwerkingen.

* Gebruik het product alleen als het ongeopend is.
* Niet gebruiken na de vervaldatum
* Voor kinderen vanaf 6 maanden te gebruiken

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Halotherapie is een absolute aanrader. Mijn kortademigheid is na een fikse coronabesmetting geheel verdwenen en ik heb weer veel meer lucht. Daarnaast is Kim een bijzonder aardige en attente gastvrouw. Halomedics Limmen is top! ”

Peter Janssen

“In oktober is er corona geconstateerd en kwamen er veel klachten (weinig energie kortademig enz)via via kwam ik uit bij Halomedics Limmen direct gestart met zout zuurstof magnesium en MWO therapie na een aantal behandelingen voelde het beter en wist ik dat dit voor mij de manier was om vooruitgang te boeken met de klachten. Alvast bedankt Kim.”

Jeroen De Haan

“Tot nog toe bevalen mij de sessies zout en magnesium uitstekend, ”

Nelleke Havik

“Ik heb last van vocht achter mijn trommelvlies en geïrriteerde neusslijmvliezen door de zoutkamer en magnesiumtherapie merk ik dat dit stukken beter gaat geen vocht achter mij trommelvliezen en veel minder slijm in mijn holtes werkt echt heel goed bij mij. Kim geeft goede adviezen hiermee heel tevreden over halomedics. En goede regels betreffende corona top gewoon.”

Franka Maasdam

“bijzondere ervaring, ooit een klaplong gehad, blijft altijd wel een zwakke plek, direct na de eerste behandeling, meer lucht, minder hoesten en opgeven, ga ik zeker mee door”

Sjaak Hof

“Na heel ziek geweest te zijn door Corona, kwam ik maar niet op mijn oude energie niveau. Intens moe bleef ik. In overleg met Kim, die zeer deskundig advies gaf, heb ik een maand lang, 5 dagen per week, 2 therapieën per dag gevolgd. Ik kan zeggen, nu na 1 maand intensieve therapie ben ik er weer. Zo blij mee. Kim bedankt! ”

Ilona

“Wat wordt je altijd beleefd en correct behandelt bij deze therapie. Jouw wensen en klachten worden zo zorgvuldig mogelijk ondersteund. Het is soms wat klein in Hoorn. Maar ook daar is er ook ruimte voor de behandelingen en de mogelijkheid om afstand te houden sinds de corona . Fijne sfeer en vriendelijke doch deskundige mensen bedankt.”

Marjo.Goedhart@online.nl

“Sinds ik naar de zout- en magnesium kamer ga, blijven mijn holtes open, waardoor ik geen voorhoofdsholteontsteking meer heb. Heb ik meer longinhoud waardoor ik zonder buiten adem te zijn de trap op kan lopen, voel ik mij fitter en uitgerust. Ik merk duidelijk verschil als ik niet heen ga. ”

Manon

“Voor het derde jaar op rij heb ik de herfst/winter maanden zouttherapie genoten. Ik ben vanaf mijn eerste verjaardag astma patiënt en gebruikte naar mijn idee best veel medicijnen. Dankzij o.a. de zouttherapie heb ik flink kunnen afbouwen in mijn medicijn gebruik, waar ik ontzettend blij van word! Dus voor mij blijft de zouttherapie enorm belangrijk en blijf ik 's winters de zoutkamer trouw bezoeken.”

Trude Heyligers

“Ik lijd aan COPD en had elke winter wel een longontsteking. Nu ik gebruik maak van de zoutkamer niet meer.”

Ankie du Pree

Schrijf jouw ervaring