Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN MIGRAINE / HOOFDPIJN

Mensen met migraine hebben last van een heftige bonzende hoofdpijn. De hoofdpijn is vaak maar aan een kant van het hoofd en kan tussen de 4 tot 72 uur duren. Door de heftige hoofdpijn kan iemand heel misselijk worden en zelfs overgeven. Mensen die last hebben van een migraine aanval kunnen meestal slecht tegen licht en geluid. Tijdens een migraine aanval is het lastig om de normale dingen als school/werk te doen. Naast de hoofdpijn kunnen er ook nog andere klachten optreden:

  • zien van flitsen, golvende beelden
  • deel van zicht valt uit, blinde vlek
  • een doof gevoel, tintelingen in lichaam
  • moeite met spraak

De verschijnselen gaan ook weer weg.

Behandeling

Magnesium ontspant de spieren in hoofd en nek die hoofdpijn kunnen veroorzaken. Het geldt ook voor natuurlijke bescherming tegen stress, die als hoofdoorzaak voor hoofdpijn en migraine wordt gezien.
Het heeft een ontspannende werking op het zenuwsysteem en voorkomt de vaatvernauwingen die tot een migraineaanval leiden.
Magnesium beschermt tegen bloedstolsels en bloedverdikkingen die kunnen leiden tot een vaatvernauwing die migraine teweeg brengt. Magnesium verwijdt de capillaire bloedvaten in de hersenen en verbetert de doorbloeding

Aan te raden sessies

Aangeraden wordt om in stressvolle tijden 1 x per week gebruik te maken van de magnesiuminhalatie. Voelt u dat de migraine op gaat spelen; dan kunt u ook meteen bellen om een afspraak te maken in de magnesiumcabine.
Aangeraden wordt om thuis ook gebruik te maken van magnesium via de transdermale opname (opname via de huid)