Menu

MAGNESIUM EN ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. De groei van de foetus vereist extra magnesium. Als gevolg van de hormonale veranderingen is er een verhoogde nieruitscheiding.
Gebleken is dat vrouwen met een gezonde magnesiumstatus minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging. Magnesium kan ook helpen bij het voorkomen van een miskraam.

Kinderen van vrouwen met een gezonde magnesiumstatus tijdens de zwangerschap  hebben vaak een hoger geboortegewicht.

Tip voor vrouwen die in bad willen bevallen

Voeg tijdens de bevalling wat magnesium toe aan het badwater. Onderzoek heeft aangewezen dat vrouwen hier goed op reageerden; de bevalling minder pijnlijk vonden.

Magnesium is verantwoordelijk voor de vitaminen- en mineralenhuishouding.
Een tekort aan magnesium kan leiden tot de volgende kwalen:
Meer kans op een postnatale depressie, beenkrampen, zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk met verminderde doorbloeding van de baarmoeder of voortijdige weeen.

* In Australie worden vrouwen die te maken hebben met zwangerschapsvergiftiging ingespoten met magnesium om de vergiftiging tegen te gaan.

* In Egypte worden vrouwen die zwanger zijn en een astma aanval hebben verneveld met magnesium. Dit zorgt ervoor dat de zwangere vrouw geen chemische middelen tot zich hoeft te nemen wat fijn is voor zowel het ongeboren kind als voor de moeder.

Behandeling

Magnesium ontspant de verkrampte rugspieren, en de bloedvaten en voorkomt op deze manier een verhoogde bloeddruk.

Voor een gezonde bloedsuikerspiegel heb je calcium en magnesium nodig.

Magnesium zorgt ervoor dat insuline goed opgenomen kan worden in de cellen. Fysioloog professor Joost Hoenderop: "Ons bloed wordt voortdurend gezuiverd door de nieren. Ze scheiden afvalstoffen uit via de urine en halen de nuttige stoffen weer terug uit de voorurine. Uitgebreid onderzoek aan de niercel maakte duidelijk dat magnesium en calcium elkaar onderling beinvloeden.

Een gezonde verhouding van calcium versus magnesium = 1 : 2 a 3

Magnesium bevordert de groei van de foetus en voorkomt voortijdige weeen.

Jonge moeders doen echt topsport. Vrouwen die borstvoeding geven, geven hun vitaminen en mineralen allemaal door aan de baby. Geef je borstvoeding, dan is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren en extra goed voor jezelf te zorgen. Om goed te kunnen herstellen na een bevalling heb je in het bijzonder veel magnesium nodig.

Belangrijk! Geen magnesium gebruiken omstreeks de geboortedatum.

Magnesium herstelt!

Aan te raden sessies

De magnesiumclinic adviseert om zwangeren gebruik te laten maken van de magnesiuminhalatie vanaf de 12e week zwangerschap en daarmee door te gaan tot het einde van de zwangerschap.
Voor thuis raden wij aan gebruik te maken van de magnesium via de transdermale weg.