Magnesium en Zwangerschap en borstvoeding

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium aanzienlijk toe. De groei van de foetus vereist extra magnesium. Als gevolg van de hormonale veranderingen is er een verhoogde nieruitscheiding.
Gebleken is dat vrouwen met een gezonde magnesiumstatus minder kans hebben op zwangerschapsvergiftiging. Magnesium kan ook helpen bij het voorkomen van een miskraam.

Kinderen van vrouwen met een gezonde magnesiumstatus tijdens de zwangerschap  hebben vaak een hoger geboortegewicht.

Tip voor vrouwen die in bad willen bevallen:

Voeg tijdens de bevalling wat magnesium toe aan het badwater. Onderzoek heeft aangewezen dat vrouwen hier goed op reageerden; de bevalling minder pijnlijk vonden.


Magnesium is verantwoordelijk voor de vitaminen- en mineralenhuishouding.
Een tekort aan magnesium kan leiden tot de volgende kwalen:
Meer kans op een postnatale depressie, beenkrampen, zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk met verminderde doorbloeding van de baarmoeder of voortijdige weeen.


* In Australie worden vrouwen die te maken hebben met zwangerschapsvergiftiging ingespoten met magnesium om de vergiftiging tegen te gaan.

* In Egypte worden vrouwen die zwanger zijn en een astma aanval hebben verneveld met magnesium. Dit zorgt ervoor dat de zwangere vrouw geen chemische middelen tot zich hoeft te nemen wat fijn is voor zowel het ongeboren kind als voor de moeder.

 

Magnesium ontspant de verkrampte rugspieren, en de bloedvaten en voorkomt op deze manier een verhoogde bloeddruk.

Voor een gezonde bloedsuikerspiegel heb je calcium en magnesium nodig.

Magnesium zorgt ervoor dat insuline goed opgenomen kan worden in de cellen. Fysioloog professor Joost Hoenderop: "Ons bloed wordt voortdurend gezuiverd door de nieren. Ze scheiden afvalstoffen uit via de urine en halen de nuttige stoffen weer terug uit de voorurine. Uitgebreid onderzoek aan de niercel maakte duidelijk dat magnesium en calcium elkaar onderling beinvloeden.

Een gezonde verhouding van calcium versus magnesium = 1 : 2 a 3


Magnesium bevordert de groei van de foetus en voorkomt voortijdige weeen.

Jonge moeders doen echt topsport. Vrouwen die borstvoeding geven, geven hun vitaminen en mineralen allemaal door aan de baby. Geef je borstvoeding, dan is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren en extra goed voor jezelf te zorgen. Om goed te kunnen herstellen na een bevalling heb je in het bijzonder veel magnesium nodig.

Belangrijk! Geen magnesium gebruiken omstreeks de geboortedatum.

Magnesium herstelt!

Aan te raden sessies
De magnesiumclinic adviseert om zwangeren gebruik te laten maken van de magnesiuminhalatie vanaf de 12e week zwangerschap en daarmee door te gaan tot het einde van de zwangerschap.
Voor thuis raden wij aan gebruik te maken van de magnesium via de transdermale weg.

Weetje!

Wist u dat magnesiuminhalatie de meest effectieve manier is om magnesium in je lichaam op te nemen? Als bijkomend voordeel heeeft magnesium een ontstekingsremmend effect heeft op de luchtwegen! Het verbetert de bloeddoorstroming, verwijdt de bronchiën, verbetert de functie van de trilhaartjes en helpt bij het verwijderen van slijm uit de luchtwegen.

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Halotherapie is een absolute aanrader. Mijn kortademigheid is na een fikse coronabesmetting geheel verdwenen en ik heb weer veel meer lucht. Daarnaast is Kim een bijzonder aardige en attente gastvrouw. Halomedics Limmen is top! ”

Peter Janssen

“In oktober is er corona geconstateerd en kwamen er veel klachten (weinig energie kortademig enz)via via kwam ik uit bij Halomedics Limmen direct gestart met zout zuurstof magnesium en MWO therapie na een aantal behandelingen voelde het beter en wist ik dat dit voor mij de manier was om vooruitgang te boeken met de klachten. Alvast bedankt Kim.”

Jeroen De Haan

“Tot nog toe bevalen mij de sessies zout en magnesium uitstekend, ”

Nelleke Havik

“Ik heb last van vocht achter mijn trommelvlies en geïrriteerde neusslijmvliezen door de zoutkamer en magnesiumtherapie merk ik dat dit stukken beter gaat geen vocht achter mij trommelvliezen en veel minder slijm in mijn holtes werkt echt heel goed bij mij. Kim geeft goede adviezen hiermee heel tevreden over halomedics. En goede regels betreffende corona top gewoon.”

Franka Maasdam

“bijzondere ervaring, ooit een klaplong gehad, blijft altijd wel een zwakke plek, direct na de eerste behandeling, meer lucht, minder hoesten en opgeven, ga ik zeker mee door”

Sjaak Hof

“Na heel ziek geweest te zijn door Corona, kwam ik maar niet op mijn oude energie niveau. Intens moe bleef ik. In overleg met Kim, die zeer deskundig advies gaf, heb ik een maand lang, 5 dagen per week, 2 therapieën per dag gevolgd. Ik kan zeggen, nu na 1 maand intensieve therapie ben ik er weer. Zo blij mee. Kim bedankt! ”

Ilona

“Wat wordt je altijd beleefd en correct behandelt bij deze therapie. Jouw wensen en klachten worden zo zorgvuldig mogelijk ondersteund. Het is soms wat klein in Hoorn. Maar ook daar is er ook ruimte voor de behandelingen en de mogelijkheid om afstand te houden sinds de corona . Fijne sfeer en vriendelijke doch deskundige mensen bedankt.”

Marjo.Goedhart@online.nl

“Sinds ik naar de zout- en magnesium kamer ga, blijven mijn holtes open, waardoor ik geen voorhoofdsholteontsteking meer heb. Heb ik meer longinhoud waardoor ik zonder buiten adem te zijn de trap op kan lopen, voel ik mij fitter en uitgerust. Ik merk duidelijk verschil als ik niet heen ga. ”

Manon

“Voor het derde jaar op rij heb ik de herfst/winter maanden zouttherapie genoten. Ik ben vanaf mijn eerste verjaardag astma patiënt en gebruikte naar mijn idee best veel medicijnen. Dankzij o.a. de zouttherapie heb ik flink kunnen afbouwen in mijn medicijn gebruik, waar ik ontzettend blij van word! Dus voor mij blijft de zouttherapie enorm belangrijk en blijf ik 's winters de zoutkamer trouw bezoeken.”

Trude Heyligers

“Ik lijd aan COPD en had elke winter wel een longontsteking. Nu ik gebruik maak van de zoutkamer niet meer.”

Ankie du Pree

Schrijf jouw ervaring