Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN LONGFIBROSE / IDIOPATHISCHE PULMONALE FIBROSE

Longfibrose is een chronische ziekte van de longen. Het is een relatief zeldzame aandoening. Bij longfibrose is de zuurstofopname verstoord door het ontstaan van littekenvorming. Fibrose betekend letterlijk litteken. Het ontstaan en toenemen van littekenvorming komt vaak door een ontstekingsproces. Bij longfibrose wordt er bij een ontsteking te veel bindweefsel gevormd. Het gevolg hiervan is dat de longen minder functioneren doordat ze onvoldoende zuurstof kunnen opnemen. Er zijn veel verschillende vormen van longfibrose. Soms is de oorzaak van longfibrose onbekend en dan wordt er gesproken van idiopatische longfibrose (IPF).

Enkele klachten die bij longfibrose horen zijn; kortademigheid, snel vermoeid zijn en weinig energie hebben. Enkele oorzaken van longfibrose zijn; inademen van schadelijke stoffen, reumatische ziekten en gebruik van bepaalde medicijnen. Hoe de ziekte zich manifesteert in het lichaam kan sterk variëren per persoon. Longweefsel dat beschadigd is kan helaas niet meer herstellen.

Behandeling

Behandeling in de magnesiumcabine zorgt ervoor dat patiënten met longfibrosis en IPF beter zuurstof kunnen opnemen. Door de ontstekingsremmende werking vermindert de kans op infectie en magnesium verhoogt de weerstand.

MAGNESIUM HERSTELT!

Aan te raden sessies

Bij Longfibrose en IPF raden we aan om de magnesiuminhalatie te combineren met de Halotherapie
Magnesiuminhalatie 1 a 2 x per week gedurende 2 – 3 maanden
Halotherapie 1 a 2 x per week gedurende 2 – 3 maanden

1-2 herhaalsessies per jaar.