Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN FIBROMYALGIE

Fibromyalgie is een vorm van wekendelenreuma. Deze aandoening wordt gekenmerkt door pijnklachten van het gehele bewegingsapparaat. Deze vorm van reuma tast de spieren en het bindweefsel aan. Symptomen die voor kunnen komen zijn ochtendstijfheid, vermoeidheid, hoofdpijn, nekpijn en slaapstoornissen. Na veel onderzoek is nog niet bewezen wat de precieze oorzaak is van de fibromyalgie. Echter is wel gebleken dat mensen met fibromyalgie moeilijk in een diepe slaap komen. Bovendien zou het immuunsysteem een rol kunnen spelen bij de aandoening fibromyalgie. Echter is er nog veel onderzoek nodig.

Behandeling

Bij een ziektebeeld als fibromyalgie, waarbij medicatie problemetisch kan zijn, kan een eenvoudige magnesiumtherapie heel doeltreffend werken. Doordat u het magnesium inhaleert wordt het heel goed opgenomen in het lijf en werkt het zo van binnenuit. Magnesium is heel goed in staat het evenwicht te herstellen in ontregelde systemen. Magnesium kan helpen om spieren helpen te ontspannen en heeft een weerstandsvermogen effect.
Het insmeren van de pijnlijke plekken met magnesium gel of magnesium olie werkt ook heel effectief en direct pijnstillend.

Magnesium herstelt!

AAN TE RADEN SESSIES

Magnesiuminhalatie 1 a 2  x per week gedurende 2 – 3 maanden
Aangeraden wordt om thuis ook gebruik te maken van magnesium via de transdermale opname (opname via de huid)