MAGNESIUMINHALATIE EN DEPRESSIE / STEMMINGSWISSELINGEN

Mensen met depressie hebben constant last van een neerslachtige stemming. Die stemming duurt langer dan twee weken en verdwijnt niet vanzelf. Depressies zijn er in verschillende soorten, de ene depressie is minder ernstig als de andere. Depressies komen vaak voor, bij ongeveer 1 op de 20 mensen in Nederland. Er zijn verschillende soorten oorzaken voor het ontwikkelen van een depressie. Oorzaken kunnen zijn:

  • genetische factoren, erfelijk belast
  • sociale- omgevingsfactoren, bijvoorbeeld overlijden van een dierbare
  • cognitieve oorzaak; negatieve ervaring in de jeugd
  • hormonale ontregeling

Behandeling

Wetenschappers hebben aangetoond dat depressie/ stemmingswisselingen samen kunnen hangen met een chronisch magnesium tekort.
In principe werkt magnesium hetzelfde als klassieke geneesmiddelen tegen depressie. Magnesium verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen (zonder bijwerkingen). Serotonine zorgt voor een beter humeur/ gevoel van blijdschap.
Alvorens u begint met het nemen van reguliere medicatie, zou u best kunnen kijken of de magnesiuminhalatie iets voor u zou kunnen betekenen.

Aan te raden sessies

De Magnesium Clinic adviseert 1 a 2 x per week gebruik te maken van de magnesiuminhalatie. Wij adviseren u om dit 2 maanden te gaan doen en dan te kijken naar wat de effecten voor u zijn. Tussendoor en na afloop van de 2 maanden evalueren we samen met u en stellen indien gewenst een vervolgtraject met u op.
Aangeraden wordt om thuis ook gebruik te maken van magnesium via de transdermale opname (opname via de huid)