Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN BRONCHIËCTASIEËN

Onder de bronchiën worden de vertakkingen van de luchtpijp tot diep in de longen verstaan. Bij bronchiëctasieën zijn de wanden van de bronchiën ontstoken en bijna altijd geïrriteerd. De ontstekingen ontstaan zo makkelijk omdat mensen met de ziekte op sommige plekken wat verwijdde bronchiën hebben. Die verwijding is een ideale plaats voor bacteriën om zich te nestelen. Wanneer ze zich genesteld hebben zullen ze zich gaan vermenigvuldigen en zo kunnen er steeds opnieuw infecties ontstaan.

Mensen met bronchiëctasieën zullen op den duur last krijgen van schade aan de longen door de vele ontstekingen. Verder kunnen mensen met bronchiëctasieën klachten als grieperig, hoesten, moeheid, kortademigheid en gewichtsverlies hebben.

Behandeling

Behandeling in de magnesiumcabine kan ervoor zorgen dat slijm beter oplost. Het magnesium verbetert de functie van de trilhaartjes en zorgt ervoor dat de doorbloeding in de luchtwegen beter wordt.
Magnesium heeft een ontstekingsverbeterende eigenschap wat fijn is voor de bronchien. Doordat het magnesium geinhaleerd wordt, komt dit ook veel dieper in de longblaasjes terecht. Het magnesium wordt via de longen ook goed in het lichaam opgenomen en kan bijdragen aan het krijgen van een betere algehele weerstand.

AAN TE RADEN SESSIES

Bij bronchiectasieen raden we aan om de magnesiuminhalatie te combineren met de Halotherapie

Magnesiuminhalatie 1 x per week gedurende 2 – 3 maanden

Aangeraden wordt herhalingssessie van 1-2 per jaar met eventueel extra behandeling tussendoor.