Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN ASTMA

Astma is een chronische ziekte die bij 5-10% van de Nederlandse bevolking voorkomt; meer bij kinderen en jongvolwassenen, maar toch ook bij ouderen. Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen in de longen zitten. Astma kan veel klachten veroorzaken.

Symptomen zijn onder andere een piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten. Wanneer er een astma aanval optreedt verkrampt het spierweefsel waardoor de luchtwegen nauwer worden. Naast het verkrampen van het spierweefsel ontstaat door de ontstekingen een zwelling van de middelste laag van de longen, slijm wordt hierbij geproduceerd. Dit geproduceerde slijm kan zorgen voor gedeeltelijke of zelfs volledige afsluiting van de luchtwegen.

Astma aanvallen hebben meestal een uitlokkende factor. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde stof zijn waarvoor de patiënt allergisch is maar bijvoorbeeld ook door blootstelling aan sigarettenrook.

Behandeling in de magnesiumcabine kan het risico op een astma aanval verminderen. Magnesium helpt bij de verbetering van de algehele weerstand.
Doordat het magnesium geinhaleert wordt, worden ook de luchtwegen schooner en vrij gemaakt van onzuiverheden door de ontstekingsverbeterende werking.
Magnesium is een veilig en effectief middel voor mensen met (ernstige) astma.
Magnesium gaat ook verloren als het gevolg van het gebruik van astma medicijnen die de luchtwegen openen en ontstekingen verminderen.

Magnesium herstelt!

Aan te raden sessies:
Bij astma raden we aan om de magnesiuminhalatie te combineren met de Halotherapie.

Magnesiuminhalatie: 1 x per week gedurende 2 tot 3 maanden.

WEETJE!

Wist u dat magnesiuminhalatie de meest effectieve manier is om magnesium in je lichaam op te nemen? Als bijkomend voordeel heeft magnesium een ontstekingsremmend effect op de luchtwegen! Het verbetert de bloeddoorstroming, verwijdt de bronchiën, verbetert de functie van de trilhaartjes en helpt bij het verwijderen van slijm uit de luchtwegen.