Menu

HALOTHERAPIE EN LONGFIBROSE EN IDIOPATHISCHE PULMONALE FIBROSE

Longfibrose is een chronische ziekte van de longen. Het is een relatief zeldzame aandoening. Bij longfibrose is de zuurstofopname verstoord door ontstaan van bindweefselvorming, beter bekent als littekenvorming. Fibrose betekend letterlijk litteken. Het ontstaan en toenemen van littekenvorming komt vaak door een ontstekingsproces. Bij longfibrose wordt er bij een ontsteking te veel bindweefsel gevormd. Het gevolg hiervan is dat de longen minder functioneren doordat ze onvoldoende zuurstof kunnen opnemen. Er zijn veel verschillende vormen van longfibrose. Soms is de oorzaak van longfibrose onbekend en dan wordt er gesproken van idiopatische longfibrose (IPF).

Enkele klachten die bij longfibrose horen zijn; kortademigheid, snel vermoeid zijn en weinig energie hebben. Enkele oorzaken van longfibrose zijn; inademen van schadelijke stoffen, reumatische ziekten en gebruik van bepaalde medicijnen. Hoe de ziekte zich manifesteert in het lichaam kan sterk variëren per persoon. Longweefsel dat beschadigd is kan helaas niet meer herstellen.

Behandeling

Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat patiënten met longfibrosis en IPF beter zuurstof kunnen opnemen. Door de ontstekingsremmende werking vermindert de kans op infectie en verhoogt het de weerstand.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies
15 – 20 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden. Aangeraden wordt 2/3 keer per week. 1-2 herhaalsessies per jaar.