Wholebody cryotherapie

Oerkrachtig In slechts 3 minuten in -110!

Reset je systeem met behulp van onze cryocabine en voel je weer herboren!

 • Vermindering van ontstekingen en pijnverlichting
 • Meer energie
 • Beter slapen
 • Sportprestaties verbeteren

Cryotherapie

Tijdens een wholebody cryo sessie waan je jezelf even op de Noordpool; je staat in een kamer waarin koude droge lucht wordt verspreid waarbij je 3 minuten wordt blootgesteld aan -80 tot  –110 graden. Deze therapie heeft verschillende gezondheidsvoordelen. 

De extreem lage temperatuur stimuleert het lichaam om te reageren op de koude stress door de bloedvaten te vernauwen en het bloed naar de vitale organen te sturen om ze te beschermen. Zodra de persoon de cryokamer verlaat, verwijden de bloedvaten zich snel, waardoor er zuurstofrijk bloed naar het hele lichaam stroomt.

Voordelen

 • Vermindering van ontstekingen: Geschikt voor mensen met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie.
 • Pijnverlichting: Kan tijdelijke pijnverlichting bieden voor spier- en gewrichtspijn.
 • Verbeterde herstel na inspanning: (Top) Sporters gebruiken vaak whole body cryotherapie om spierherstel te versnellen en vermoeidheid te verminderen. Helpt om sneller te herstellen na blessures.
 • Stressvermindering en slaapverbetering: De koude prikkel kan helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming en slaap. Je maakt tijdens een sessie veel endorfines en serotonine aan. 
 • Algeheel welzijn. Steeds meer mensen werken preventief aan hun gezondheid. De cryo geeft je energie, boost je immuunsysteem en zorgt ervoor dat je je daardoor nog beter en ontspannen kunt voelen.
 • Zuurstofgehalte in het bloed stijgt; dit zorgt ervoor dat weefsel sneller kan herstellen; een betere doorbloeding.

Contra indicaties

Whole Body Cryotherapy is veilig voor de meeste mensen, maar er zijn enkele contra-indicaties. Mensen met de volgende medische aandoeningen moeten Whole Body Cryotherapie eerst overleggen met een arts voordat ze het proberen:

 1. Hartproblemen: Mensen met een voorgeschiedenis van hartaandoeningen, zoals onstabiele angina pectoris, hartritmestoornissen of hartaanvallen, moeten cryotherapie vermijden vanwege het risico op verhoogde stress op het hart.
 2. Hoge bloeddruk: Cryotherapie kan de bloeddruk tijdelijk verhogen tijdens de behandeling. Mensen met ongecontroleerde hoge bloeddruk moeten voorzichtig zijn en overleggen met hun arts voordat ze de cryotherapie proberen.
 3. Ernstige ademhalingsaandoeningen: Individuen met ernstige aandoeningen van de luchtwegen, zoals astma of chronische obstructieve longziekte (COPD), moeten voorzichtig zijn, omdat de koude lucht de ademhaling kan beïnvloeden.
 4. Neurologische aandoeningen: Mensen met neurologische aandoeningen zoals epilepsie moeten cryotherapie vermijden, omdat de koude stress aanvallen kan veroorzaken.
 5. Zwangerschap: Zwangere vrouwen moeten cryotherapie vermijden vanwege het gebrek aan gegevens over de langetermijneffecten en mogelijke risico's voor de foetus.
 6. Koude-intolerantie: Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor koude of vatbaar zijn voor onderkoeling, moeten voorzichtig zijn met cryotherapie.
 7. Raynaud-syndroom: Mensen met het Raynaud-syndroom, dat leidt tot vaatvernauwing in reactie op koude temperaturen, moeten wholebody cryotherapie vermijden vanwege het risico op verergering van de symptomen.

Wij kunnen u adviseren over de veiligheid en geschiktheid van de behandeling voor uw specifieke situatie.