"Wij kunnen u vertellen hoe fijn onze therapie werkt, maar het is nog fijner om van onze klanten zelf te horen hoe zij de therapie beleefd hebben. Hieronder kunt u verhalen van onze ambassadeurs lezen. Wilt u liever onze ambassadeurs zelf spreken om de ervaringen te horen; belt u ons dan even en dan kunnen wij u met elkaar in contact brengen."

Dhr. Glorie (67 jaar) uit Limmen

Sinds ik met de zoutkamer begonnen ben zijn mijn klachten onder controle en is mijn gezondheid vooruit gegaan. Ik heb geen prikkelbare longen meer en ben minder snel verkouden.  Ook heb ik geen last meer van mijn neuspoliepen die langdurig met neusspray bestreden moesten worden.

Sinds een half jaar inhaleer ik ook magnesium om de tinnitus te bestrjden waar ik al 40 jaar last van heb. Ik verwacht niet dat het in een jaar verdwenen is, maar er is wel flinke vooruitgang. De hardste geluiden zijn verdwenen. Er is nog wel suisen in mijn oor waar ik minder last van heb; het is meer naar de achtergrond.

Tevens merk ik dat mijn spierkracht is toegenomendoor de magnesium en dat ik een betere conditie heb.

Klazien van Heijster (66 jaar) uit Groet

“Mijn klachten begonnen met het kwijtraken van mijn stem en vervolgens kreeg ik te maken met hevige hoestklachten. Mijn hoofd zat vol en mijn oren zaten dicht; ik kon gapen wat ik wilde maar mijn oren knapten niet open.

In de yogales gaf iemand mij de tip om naar de zoutkamer te gaan; ik ben vervolgens meer informatie gaan zoeken op internet en kwam er zo achter dat er in Schagen een zoutkamer is.
Gelijk tijdens de eerste sessie in de zoutkamer merkte ik al dat er slijm los kwam!”
Inmiddels was mevrouw van Heijster ook bij de KNO arts geweest die de diagnose rhinitis met makkelijk geïrriteerde neusslijmvliezen stelde maar ook aangaf helaas niets voor haar te kunnen betekenen. Gelukkig heeft ze wel ontzettend baat (gehad) bij de zouttherapie; “na ongeveer 30 sessies waren mijn holtes vrijwel vrij van slijm! Inmiddels was ik even gestopt met de zouttherapie maar begon ik wel weer wat te hoesten. Vervolgens heb ik weer enkele sessies in de zoutkamer gedaan en merkte ik gelukkig gelijk weer positief effect”.

 

Mevrouw Schenk (59 jaar) uit Den Helder

“Al van kinds af aan had ik last van chronische bijholteontsteking en astmatische bronchitis en liep ik te kwakkelen met mijn luchtwegen.
Zo’n twee jaar geleden kreeg ik via via een tip om eens Halotherapie te gaan proberen. Omdat mijn KNO arts niets meer voor mij kon doen ben ik de therapie gaan proberen en wat bleek: de tip was goud waard!
Sinds ik twee jaar geleden begonnen ben zijn mijn klachten stukken verminderd; als ik in de zoutkamer ben geweest heb ik meer lucht via mijn neus, heb ik minder puffers nodig (voorheen gebruikte ik 2 pufjes per dag, nu zit ik op 1 pufje per dag) en merk ik dat ik sneller herstel na een verkoudheid of luchtweginfectie. Zo nu en dan doe ik na de sessie in de zoutkamer ook een sessie in de magnesiumcabine en thuis spoel ik ook met zoutwater; dit heeft een fijn effect op mijn klachten”.

Annet Boskamp (65 jaar) uit Heerhugowaard

Mevrouw Boskamp kwam met benauwdheidsklachten en met last van haar holtes bij Halomedics terecht. “Naast mijn benauwdheidsklachten had ik ook veel last van mijn holtes die snel vol zaten; dit is eigenlijk altijd al een zwakke plek geweest. Ik ben met mijn benauwdheidsklachten bij mijn huisarts terecht gekomen en heb een longfunctietest gedaan; daar kreeg ik te horen dat ik de longen van een 80-jarige had en heb Ventolin voorgeschreven gekregen”.

Vervolgens is mevrouw Boskamp ook op internet op zoek gegaan naar manieren om haar klachten te verlichten en is zo uitgekomen bij Halomedics.
“In het begin was het wennen aan de sessies aangezien ik slecht stil kan zitten, ik had ook een boek mee om de tijd door te komen. Ik merkte echter al snel dat ik heerlijk kon ontspannen tijdens een sessie en zo is de zoutkamer ook een lekker rustmoment geworden”.
Na vier sessies in de zoutkamer begon mevrouw Boskamp verandering te ervaren; “ik merkte dat mijn hoofd minder zwaar werd. Na ongeveer 8 sessies merkte ik dat het typische ‘gekraak’ in mijn hoofd weg was en ervaarde ik steeds meer ruimte in mijn holtes en luchtwegen”.
Later is mevrouw Boskamp de zouttherapie gaan combineren met Pilates waarbij ze nog meer verlichting ervaart bij haar benauwdheidsklachten en meer lucht heeft.

Petra Boltendal, 59 jaar, uit Purmerend

Mevrouw Boltendal uit Purmerend had al eerder over Halotherapie gehoord voordat ze onze advertentie in de Zondagskrant zag staan: “ik was een tijd geleden op een bungalowpark in de Achterhoek en kwam een folder tegen over Halotherapie net over de grens in Duitsland. Toen was ik al getriggered en toen ik las dat er bij mij in de buurt in Hoorn een zoutkamer was geopend heb ik een afspraak voor een proefsessie gemaakt”.
Mevrouw Boltendal heeft te kampen met diverse klachten waaronder kortademigheid, hoge bloeddruk en tinnitus maar haar diabetes en pijnklachten in de heup door artrose hebben haar doen besluiten om zowel de Halo- als de magnesiumtherapie te gaan doen.
Al na drie sessies merkte ze resultaat: “ik merkte dat de pijn in mijn heup afnam en dat ik, in combinatie met de fysiotherapie die ik ook doe, zelfs pijnvrij was geworden. Helaas heb ik daarna wegens omstandigheden, vier weken over moeten slaan met zowel fysiotherapie als Halo- en magnesiumtherapie waarna de pijn helaas ook weer is teruggekomen”.
Inmiddels heeft ze de sessies weer opgepakt: “ik heb nog te weinig sessies gedaan om te kunnen zeggen dat de therapie wat doet aan bijvoorbeeld mijn kortademigheid, maar gezien het eerdere resultaat dat ik heb ervaren ben ik er in ieder geval stellig van overtuigd dat de magnesiumtherapie mij wederom weer gaat helpen om de pijn in mijn heup aan te pakken. Mijn doel is dan ook om op 20 juli 2019 op de bruiloft van mijn zoon Freek en schoondochter Shamilla, de dansvloer helemaal onveilig te maken!”.

 

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Begin september heb ik covid 19 opgelopen. Omdat mijn gezondheid niet 100 % in orde is, (reuma) gingen mijn kinderen online op zoek naar ondersteunende diensten, om de corona zo goed mogelijk door te komen. Zo kwam ik in contact met Kim en ze adviseerde mij om de zuurstoftherapie thuis te gaan doen. Dezelfde dag had ik de zuurstoftherapie al voor de deur staan en ben ik 2 x per dag gestart. (ochtend en avond) Ik had veel last van een rare droge hoest, zere longen als ik in bed lag, koorts en enorme hoofdpijn. Ongelooflijk hoe het resultaat na 1 x zuurstofbehandeling al was. De hoofdpijn was bijna met 70% gezakt en ik kon weer een beetje normaal uit mijn ogen kijken. De volgende dagen voelde mijn hoofd steeds beter en werden mijn longen minder pijnlijk. Ook kreeg ik weer energie...echt energie! Na 7 dagen was ik weer heerlijk in de tuin aan het werk. De machine werd na 1 week weer opgehaald; wat een mooie service! Ik kan (ondanks de spannende tijd), goed terugkijken op de corona. Het is fijn om iets in huis te hebben wat op zo'n moment het gevoel geeft dat je bij je herstel geholpen wordt! Dankzij de zuurstoftherapie voel ik mij nu zo goed; het werkt echt!”

Loes van leen

“Hallo! Ik lijd al jaren aan artritis psoriatica. Dit is een combinatie van ontstekingsreuma en de huidziekte psoriasis.. met name mijn huid speelde heel erg op, en toen ik de reclame zag van de zoutkamer was ik echt geïnteresseerd. Al na 1x de gratis proefsessie gedaan te hebben( magnesium en zoutkamer) werd mijn huid al rustiger. Nu heb ik 10 sessies gedaan en mijn huid is aan het genezen. Ik ben blij dat ik de stap gedaan heb! Voor een ieder die soortgelijke klachten heeft, halomedics een aanrader wat mij betreft. Met vriendelijke groeten Hanny de Graaf”

Hanny de Graaf

“Ik heb in maart t Carona virus opgelopen en had daar erg veel klachten van. Benauwdheid niet goed kunnen praten erg vermoeid en geen spierkracht meer. Ik ben een maand lang elke dag naar de zouttherapie geweest; afgewisseld met de magnesium en zuurstoftherapie. Dit heeft mij heel erg geholpen met mijn herstel. Ik ben super blij dat ik dit gedaan heb! Bedankt Kim Tanya Schulenberg ”

Tanya Schulenberg

“Geweldig en een aanrader voor mensen met hoest en longklachten. Na 2 maanden zoutkamer gebruik ik geen pufjes en neusspray meer. Zou op advies van de longarts voor consult naar een hoestkliniek in Zwolle moeten. Gaat nu zo goed dat ik over 1 jaar voor controle bij de longarts terug hoef te komen. ”

Annie Roozing

“Mede door mijn COPD was ik 's winters heel vaak ziek, van verkoudheid tot flinke bronchitis. Sinds ik kleinkinderen heb, ben ik bijna altijd verkouden. Doordat mijn kleinkinderen op de kinderopvang zitten en vaak verkouden zijn, was ik dat ook steeds. Bij mij werden dat dan weken van benauwdheid en vaak bronchitis en koorts. Sinds afgelopen winter ben ik gebruik gaan maken van de zoutkamers van Halomedics en ik heb sindsdien geen bronchitis meer gehad. Ik kan de kleinkinderen weer zien, zonder dat ik bang ben dat ik weer ziek word. Ik zou het iedereen aanbevelen die vaak last heeft van hun luchtwegen.”

Evalien de Rooi-Klos

“Na het trekken van een kies kwam er een flinke infectie bij. Na een zware antibioticakuur ging het een tijdje goed. Daarna kwam de hoofdpijn terug. Mijn bijholte liep weer vol. Ik had niet zoveel zin om terug te gaan naar de kno-arts. Met de fiets reed ik regelmatig langs Halomedics en zag het bordje. Na een afspraak en een maand intensieve zout- en magnesium therapie ben ik hoofdpijnvrij en heb veel meer zin in mijn activiteiten. Ook het zingen in mijn koor gaat veel beter. Mocht het weer nodig zijn dan weet ik waar ik naar toe moet. ”

Joke (ontstoken bijholte en overtollig slijmvorming)

“Ik ben een maand lang 5 tot 6x per week in de zoutkamer geweest. Daarnaast 1x per week in de magnesiumruimte. Voel me een stuk beter. Niet meer benauwd en heb geen medicatie(puf) meer nodig. Het werkt heilzaam. Mede dankzij de belangstelling en aandacht van Kim.”

Marian van Es

“Al meer dan 15 jaar erg veel last van hooikoorst, na vele neusspray's en andere medicijnen via via bij HALOMEDICS terecht gekomen. Als je al zoveel geprobeerd hebt denk je, kom maar op het kan geen kwaad, ik had al zoveel geprobeerd wat toch niet werkte. Maar niets was minder waar, het werkt echt! De combinatie zoutkamer en de magnesium ruimte hebben echt mijn klachten 90% verminderd. Ik hoef geen medicatie meer te gebruiken en kan 's nachts rustig slapen zonder neusspray etc. Er is dus iets wat echt werkt voor mensen met hooikoorst! Marleen, bedankt voor je prettige uitleg en goede service, tot volgend jaar!”

Anne

“Al geruime tijd had ik pijnlijke benen, een stekende pijn. Het werd de laatste tijd steeds erger. Ik ben na 4 keer magnesium inhaleren van mijn pijn af! Blijf nu om de paar weken heen gaan uit voorzorgsmaatregel, omdat ik weet dat het ook voor mijn algehele gezondheid belangrijk is .”

Yvonne

“Een chronische hoest, altijd spierpijn, oorsuizen en last van een geïrriteerde huid op armen en gezicht. Het zijn ongemakken, waarmee ik heb leren leven. De klachten worden onderkend maar lijken niet oplosbaar. 1 maand gecombineerde zout en magnesium therapie van Halomedics geeft mij zichtbare verbetering van mijn huid, vermindert mijn klachten en het oorsuizen is over. Halomedics is laagdrempelig, de benadering vriendelijk. Bedankt Marleen, ik ben tevreden. ”

Anneke

Schrijf jouw ervaring