"Wij kunnen u vertellen hoe fijn onze therapie werkt, maar het is nog fijner om van onze klanten zelf te horen hoe zij de therapie beleefd hebben. Hieronder kunt u verhalen van onze ambassadeurs lezen. Wilt u liever onze ambassadeurs zelf spreken om de ervaringen te horen; belt u ons dan even en dan kunnen wij u met elkaar in contact brengen."

Dhr. Glorie (67 jaar) uit Limmen

Sinds ik met de zoutkamer begonnen ben zijn mijn klachten onder controle en is mijn gezondheid vooruit gegaan. Ik heb geen prikkelbare longen meer en ben minder snel verkouden.  Ook heb ik geen last meer van mijn neuspoliepen die langdurig met neusspray bestreden moesten worden.

Sinds een half jaar inhaleer ik ook magnesium om de tinnitus te bestrjden waar ik al 40 jaar last van heb. Ik verwacht niet dat het in een jaar verdwenen is, maar er is wel flinke vooruitgang. De hardste geluiden zijn verdwenen. Er is nog wel suisen in mijn oor waar ik minder last van heb; het is meer naar de achtergrond.

Tevens merk ik dat mijn spierkracht is toegenomendoor de magnesium en dat ik een betere conditie heb.

Klazien van Heijster (66 jaar) uit Groet

“Mijn klachten begonnen met het kwijtraken van mijn stem en vervolgens kreeg ik te maken met hevige hoestklachten. Mijn hoofd zat vol en mijn oren zaten dicht; ik kon gapen wat ik wilde maar mijn oren knapten niet open.

In de yogales gaf iemand mij de tip om naar de zoutkamer te gaan; ik ben vervolgens meer informatie gaan zoeken op internet en kwam er zo achter dat er in Schagen een zoutkamer is.
Gelijk tijdens de eerste sessie in de zoutkamer merkte ik al dat er slijm los kwam!”
Inmiddels was mevrouw van Heijster ook bij de KNO arts geweest die de diagnose rhinitis met makkelijk geïrriteerde neusslijmvliezen stelde maar ook aangaf helaas niets voor haar te kunnen betekenen. Gelukkig heeft ze wel ontzettend baat (gehad) bij de zouttherapie; “na ongeveer 30 sessies waren mijn holtes vrijwel vrij van slijm! Inmiddels was ik even gestopt met de zouttherapie maar begon ik wel weer wat te hoesten. Vervolgens heb ik weer enkele sessies in de zoutkamer gedaan en merkte ik gelukkig gelijk weer positief effect”.

 

Mevrouw Schenk (59 jaar) uit Den Helder

“Al van kinds af aan had ik last van chronische bijholteontsteking en astmatische bronchitis en liep ik te kwakkelen met mijn luchtwegen.
Zo’n twee jaar geleden kreeg ik via via een tip om eens Halotherapie te gaan proberen. Omdat mijn KNO arts niets meer voor mij kon doen ben ik de therapie gaan proberen en wat bleek: de tip was goud waard!
Sinds ik twee jaar geleden begonnen ben zijn mijn klachten stukken verminderd; als ik in de zoutkamer ben geweest heb ik meer lucht via mijn neus, heb ik minder puffers nodig (voorheen gebruikte ik 2 pufjes per dag, nu zit ik op 1 pufje per dag) en merk ik dat ik sneller herstel na een verkoudheid of luchtweginfectie. Zo nu en dan doe ik na de sessie in de zoutkamer ook een sessie in de magnesiumcabine en thuis spoel ik ook met zoutwater; dit heeft een fijn effect op mijn klachten”.

Annet Boskamp (65 jaar) uit Heerhugowaard

Mevrouw Boskamp kwam met benauwdheidsklachten en met last van haar holtes bij Halomedics terecht. “Naast mijn benauwdheidsklachten had ik ook veel last van mijn holtes die snel vol zaten; dit is eigenlijk altijd al een zwakke plek geweest. Ik ben met mijn benauwdheidsklachten bij mijn huisarts terecht gekomen en heb een longfunctietest gedaan; daar kreeg ik te horen dat ik de longen van een 80-jarige had en heb Ventolin voorgeschreven gekregen”.

Vervolgens is mevrouw Boskamp ook op internet op zoek gegaan naar manieren om haar klachten te verlichten en is zo uitgekomen bij Halomedics.
“In het begin was het wennen aan de sessies aangezien ik slecht stil kan zitten, ik had ook een boek mee om de tijd door te komen. Ik merkte echter al snel dat ik heerlijk kon ontspannen tijdens een sessie en zo is de zoutkamer ook een lekker rustmoment geworden”.
Na vier sessies in de zoutkamer begon mevrouw Boskamp verandering te ervaren; “ik merkte dat mijn hoofd minder zwaar werd. Na ongeveer 8 sessies merkte ik dat het typische ‘gekraak’ in mijn hoofd weg was en ervaarde ik steeds meer ruimte in mijn holtes en luchtwegen”.
Later is mevrouw Boskamp de zouttherapie gaan combineren met Pilates waarbij ze nog meer verlichting ervaart bij haar benauwdheidsklachten en meer lucht heeft.

Petra Boltendal, 59 jaar, uit Purmerend

Mevrouw Boltendal uit Purmerend had al eerder over Halotherapie gehoord voordat ze onze advertentie in de Zondagskrant zag staan: “ik was een tijd geleden op een bungalowpark in de Achterhoek en kwam een folder tegen over Halotherapie net over de grens in Duitsland. Toen was ik al getriggered en toen ik las dat er bij mij in de buurt in Hoorn een zoutkamer was geopend heb ik een afspraak voor een proefsessie gemaakt”.
Mevrouw Boltendal heeft te kampen met diverse klachten waaronder kortademigheid, hoge bloeddruk en tinnitus maar haar diabetes en pijnklachten in de heup door artrose hebben haar doen besluiten om zowel de Halo- als de magnesiumtherapie te gaan doen.
Al na drie sessies merkte ze resultaat: “ik merkte dat de pijn in mijn heup afnam en dat ik, in combinatie met de fysiotherapie die ik ook doe, zelfs pijnvrij was geworden. Helaas heb ik daarna wegens omstandigheden, vier weken over moeten slaan met zowel fysiotherapie als Halo- en magnesiumtherapie waarna de pijn helaas ook weer is teruggekomen”.
Inmiddels heeft ze de sessies weer opgepakt: “ik heb nog te weinig sessies gedaan om te kunnen zeggen dat de therapie wat doet aan bijvoorbeeld mijn kortademigheid, maar gezien het eerdere resultaat dat ik heb ervaren ben ik er in ieder geval stellig van overtuigd dat de magnesiumtherapie mij wederom weer gaat helpen om de pijn in mijn heup aan te pakken. Mijn doel is dan ook om op 20 juli 2019 op de bruiloft van mijn zoon Freek en schoondochter Shamilla, de dansvloer helemaal onveilig te maken!”.

 

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Halotherapie is een absolute aanrader. Mijn kortademigheid is na een fikse coronabesmetting geheel verdwenen en ik heb weer veel meer lucht. Daarnaast is Kim een bijzonder aardige en attente gastvrouw. Halomedics Limmen is top! ”

Peter Janssen

“In oktober is er corona geconstateerd en kwamen er veel klachten (weinig energie kortademig enz)via via kwam ik uit bij Halomedics Limmen direct gestart met zout zuurstof magnesium en MWO therapie na een aantal behandelingen voelde het beter en wist ik dat dit voor mij de manier was om vooruitgang te boeken met de klachten. Alvast bedankt Kim.”

Jeroen De Haan

“Tot nog toe bevalen mij de sessies zout en magnesium uitstekend, ”

Nelleke Havik

“Ik heb last van vocht achter mijn trommelvlies en geïrriteerde neusslijmvliezen door de zoutkamer en magnesiumtherapie merk ik dat dit stukken beter gaat geen vocht achter mij trommelvliezen en veel minder slijm in mijn holtes werkt echt heel goed bij mij. Kim geeft goede adviezen hiermee heel tevreden over halomedics. En goede regels betreffende corona top gewoon.”

Franka Maasdam

“bijzondere ervaring, ooit een klaplong gehad, blijft altijd wel een zwakke plek, direct na de eerste behandeling, meer lucht, minder hoesten en opgeven, ga ik zeker mee door”

Sjaak Hof

“Na heel ziek geweest te zijn door Corona, kwam ik maar niet op mijn oude energie niveau. Intens moe bleef ik. In overleg met Kim, die zeer deskundig advies gaf, heb ik een maand lang, 5 dagen per week, 2 therapieën per dag gevolgd. Ik kan zeggen, nu na 1 maand intensieve therapie ben ik er weer. Zo blij mee. Kim bedankt! ”

Ilona

“Wat wordt je altijd beleefd en correct behandelt bij deze therapie. Jouw wensen en klachten worden zo zorgvuldig mogelijk ondersteund. Het is soms wat klein in Hoorn. Maar ook daar is er ook ruimte voor de behandelingen en de mogelijkheid om afstand te houden sinds de corona . Fijne sfeer en vriendelijke doch deskundige mensen bedankt.”

Marjo.Goedhart@online.nl

“Sinds ik naar de zout- en magnesium kamer ga, blijven mijn holtes open, waardoor ik geen voorhoofdsholteontsteking meer heb. Heb ik meer longinhoud waardoor ik zonder buiten adem te zijn de trap op kan lopen, voel ik mij fitter en uitgerust. Ik merk duidelijk verschil als ik niet heen ga. ”

Manon

“Voor het derde jaar op rij heb ik de herfst/winter maanden zouttherapie genoten. Ik ben vanaf mijn eerste verjaardag astma patiënt en gebruikte naar mijn idee best veel medicijnen. Dankzij o.a. de zouttherapie heb ik flink kunnen afbouwen in mijn medicijn gebruik, waar ik ontzettend blij van word! Dus voor mij blijft de zouttherapie enorm belangrijk en blijf ik 's winters de zoutkamer trouw bezoeken.”

Trude Heyligers

“Ik lijd aan COPD en had elke winter wel een longontsteking. Nu ik gebruik maak van de zoutkamer niet meer.”

Ankie du Pree

Schrijf jouw ervaring