Als je aan waterstof denkt, denk je waarschijnlijk aan je auto die daar energiezuinig op kan rijden. Maar wist je dat waterstof ook ontzettend gezond voor je lijf is (en daarmee ook veel energie kan opleveren)?

In onze vorige mail hebben we al iets meer verteld over onze nieuwste therapie; namelijk waterstoftherapie. Omdat we in korte tijd nu al meerdere mensen met oogproblematiek positief behandeld hebben, geven we graag nog iets uitgebreidere informatie.


Waterstoftherapie als potentiële behandeling voor oogproblematiek

Onze ogen zijn één van de meest waardevolle zintuigen die we bezitten. Het is daarom van groot belang om de gezondheid van onze ogen te waarborgen en op zoek te gaan naar innovatieve behandelingen die kunnen helpen bij oogproblematiek. Een veelbelovende benadering die de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt, is waterstoftherapie; dit proces houdt in dat je waterstofgas opneemt via neuscanule of bril. Er is groeiend bewijs dat suggereert dat het gunstige effecten kan hebben bij verschillende oog-gerelateerde aandoeningen. We zullen wat dieper ingaan op waarom waterstoftherapie als behandeling voor oogproblematiek zo veelbelovend is.


Wat is waterstoftherapie?

Waterstoftherapie of waterstofgastherapie, is een medische benadering waarbij waterstofgas wordt opgenomen in het lichaam. Dit kan worden gedaan via verschillende methoden, zoals het inademen via een neuscanule of opname via de ogen met een speciale bril.


Hoe werkt waterstoftherapie voor oogproblematiek?

Antioxidante Eigenschappen: Waterstof is een krachtige antioxidant, wat betekent dat het vrije radicalen kan neutraliseren die schade aan cellen en weefsels veroorzaken, inclusief die in het oog. Door oxidatieve stress te verminderen, kan waterstoftherapie bijdragen aan het behoud van gezonde ogen en het verminderen van ontstekingen.
Ontstekingsremmende Effecten: Ontstekingsreacties spelen vaak een rol bij verschillende oogaandoeningen, zoals glaucoom en maculadegeneratie. Waterstoftherapie wordt verondersteld ontstekingsprocessen te verminderen, wat kan bijdragen aan de verlichting van symptomen en het behoud van de gezondheid van het oog.
Verbeterde Doorbloeding: Een goede doorbloeding is essentieel voor de gezondheid van de ogen. Waterstof kan de bloedvaten verwijden en de bloedstroom verbeteren, wat kan helpen bij de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar het oogweefsel.

Ondersteunend bewijs voor waterstoftherapie bij oogproblematiek

Hoewel meer klinisch onderzoek nodig is om de effectiviteit van waterstoftherapie bij oogproblematiek te bevestigen, zijn er enkele veelbelovende studies en casusrapporten die positieve resultaten hebben laten zien. Bijvoorbeeld:

Glaucoom: Onderzoek heeft gesuggereerd dat waterstoftherapie de intraoculaire druk kan verminderen, wat een belangrijke factor is bij glaucoom.
Maculadegeneratie: Sommige patiënten hebben verbeteringen gemeld in hun gezichtsvermogen na waterstoftherapie.
Droge ogen: Waterstoftherapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van traanproductie, wat gunstig is bij de behandeling van droge ogen.
 

U kunt op afspraak gebruik maken van deze therapie in Limmen. In Schagen is de therapie beschikbaar medio oktober.

Ongezouten groeten,

Halomedics
Marleen en Kim


Terug naar het nieuwsoverzicht