Positief effect halotherapie op Ziekte van Darier

Vorige maand ontving ik een telefoontje van de heer van Langen uit Warmenhuizen, die aangaf dat zijn vrouw leed aan de Ziekte van Darier en daardoor vreselijke last had van een geïrriteerde en geïnfecteerde huid. In de krant had hij gelezen dat onze praktijk in Schagen in november ging openen en hij gaf aan zijn vrouw graag te willen verrassen met een proefsessie in onze zoutkamer.

Aangezien de Ziekte van Darier een vrij zeldzame aandoening is (de ziekte komt bij ongeveer 1 op de 60.000 mensen in Nederland voor) hebben wij hiermee ook geen eerdere ervaring gehad en waren we zeer benieuwd wat de therapie voor mevrouw zou doen.
De Ziekte van Darier is een erfelijke aandoening die zich afspeelt in de bovenste lagen van de huid. De cellen van de huid groeien niet helemaal normaal uit, ze zitten niet goed aan elkaar vast waardoor er schilfertjes en plaatselijke verdikkingen van de bovenste huidlaag (de hoornlaag) ontstaan.
Ook kunnen er infecties ontstaan doordat de huid niet overal intact is en bacteriën, schimmels of virussen dus makkelijk naar binnen kunnen.

Mevrouw van Langen kwam langs voor een proefsessie en besloot middels een maandabonnement aan te kijken wat de therapie voor haar kon betekenen.
Tussentijds hebben we haar geadviseerd om ook de magnesium gel die wij in onze vestigingen verkopen, te proberen op de plekken op de huid waar ze veel last had.
De gel zuivert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid. Het is bekend dat 70% van de mensen met huidaandoeningen er baat bij heeft.

Inmiddels zijn we een maand verder; mevrouw van Langen heeft aangegeven ontzettend blij te zijn met de halotherapie aangezien ze al na een maand heeft ervaren dat de aangedane plekken op haar huid een stuk rustiger zijn geworden. Ze geeft hierbij aan dat dit is versterkt sinds ze de magnesium gel gebruikt en dat de combinatie van onze therapie met de magnesium gel heel fijn is voor haar.
Mevrouw van Langen heeft inmiddels besloten de therapie bij ons voort te zetten; wij hopen (en gezien de eerdere resultaten hebben wij hier zeker vertrouwen in) dat de therapie voor nog meer verlichting van haar klachten zal zorgen!


Terug naar het nieuwsoverzicht