Onderzoek bij kinderen met astma

Leuk dat Halotherapie...maar hoe zit het nu eigenlijk?

Onderstaand kunt u lezen dat er al meerdere onderzoeken in het buitenland hebben uitgewezen dat Halotherapie echt effectief is.

Om het u makkelijker te maken hebben wij een aantal onderzoeken vertaald en wat termen uitgelegd). Dit leest makkelijker weg!

Halotherapie als astmabehandeling bij kinderen (artikel uit Israël)

Er is middels een dubbelblinde test, onderzoek gedaan over wat het effect van zoutkamerkamers (halotherapie) is op bronchiale hyperreactiviteit, fractioneel uitgeademd stikstofmonoxide (FENO)(het meten van de stikstofoxide in de uitademingslucht is een methode om ontstekingen in de luchtwegen te kunnen meten) en kwaliteit van leven bij kinderen met astma.

PATIENTEN EN METHODES:

Kinderen van 5-13 jaar met een klinische diagnose van mild astma dat geen anti-inflammatoire therapie krijgt.Er werden twee groepen gevormd. De ene groep (behandelingsgroep) werden geplaatst in een kamer met halogenerator. In de andere groep werd een groep geplaatst (controlegroep) in een kamer zonder halogenerator.We evalueerden het effect van zoutkamertherapie op bronchiale hyperreactiviteit, FeNO, spirometrie (longfunctie) en pediatrische astma-kwaliteit van leven vragenlijst

De behandelingsperiode duurde 7 weken, 14 sessies.

RESULTATEN:

Negenentwintig patiënten gingen naar de zoutkamer met halogenerator (behandelingsgroep) en 26 patiënten naar de zoutkamer zonder zout/halogenerator (controlegroep).

Een statistisch significante verbetering van Bronchiale hyperreactiviteit werd aangetoond in de behandelingsgroep.

Er was geen verbetering in spirometrie of FeNO-niveaus na behandeling.

De behandelingsgroep vertoonde een statistische verbetering in de meeste parameters van kwaliteit van leven-vragenlijsten.

Conclusies:

Onze studie suggereert dat zoutkamers met een halogenerator, enkele gunstige effecten kan hebben bij milde astmatische kinderen.

Gerandomiseerde en grotere gecontroleerde onderzoeken met langdurige follow-up zijn noodzakelijk.

Pediatr Pulmonol. 2017; 52: 580-587. © 2016 Wiley Periodicals, Inc.

Pediatric Pulmonology Institute, Ruth Rappaport Children's Hospital, Rambam Health Care Campus, Haifa, Israël.

Rappaport Faculteit Geneeskunde, Technion-Israel Institute of Technology, Haifa, Israël.

De veelbelovende aanwijzingen voor de verdere ontwikkeling van halotherapie bij kindergeneeskunde. (Artikel uit Rusland)

Dit artikel is gericht op de moderne mogelijkheden voor de toepassing van halotherapie met het oog op preventie, behandeling en revalidatie van kinderen.

Speciale aandacht is er voor de belangrijkste bio-fysische eigenschappen (het analyseren en bestuderen van natuurkundige invloeden op processen van biologische aard) van de belangrijkste actieve factoren van halotherapie.

Droge fijn verdeelde natriumchloride-aerosollen en specifieke kenmerken van het mechanisme en hun therapeutische werking.

De uitgebreide onderzoeken zijn de afgelopen jaren gaande met het oog op de ontwikkeling van de nieuwe effectieve methoden voor de reconstitutie (bijeenbrengen van verschillende componenten) van de aerodispersieve omgeving. Halotherapie kan worden gegeven op een individu of in een groep.

Van halotherapie is aangetoond dat deze een duidelijk zichtbare ontstekingsremmende, drainerende, mucolytische (slijm oplossend), immuunmodulerende (positieve elementen van het afweersysteem stimuleren en negatieve elementen van het afweersysteem afremmen) en sanogenetische werking heeft.

De hoge effectiviteit van halotherapie voor de profylactische (uit voorzorg) toepassing bij veelvuldig zieke kinderen wordt benadrukt, samen met de mogelijkheid van een uitgebreid gebruik voor de behandeling van acute respiratoire aandoeningen en gecombineerde medische revalidatie van kinderen met chronische KNO-aandoeningen, luchtweg- en huidaandoeningen.

De optimale technologieën voor de klinische toepassing van verschillende soorten halotherapie worden besproken.

Staats autonome gezondheidszorgfaciliteit 'Moscow Research and Practical Centre of Medical Rehabilitation, Restorative and Sports Medicine', Moskou, Rusland; Gezondheidsdienst, Moskou, Russische Federatie.

Theoretische basis en klinische voordelen van inhalatietherapie met droog zout].

(Artikel uit Hongarije)

Droge zoutinhalatie (halotherapie) reproduceert het microklimaat van zoutgrotten, met een gunstig effect op de gezondheid. Natriumchloridekristallen worden vermaald in zeer kleine deeltjes (met een diameter kleiner dan 3 μm) en dit poeder wordt kunstmatig uitgeademd in de lucht van een comfortabele kamer (de temperatuur ligt tussen 20-22 ° C en de relatieve vochtigheid is laag) . De eindconcentratie van het zout in de lucht van de kamer zal tussen 10-30 mg / m (3) liggen.

De zieke (of gezonde) personen brengen 30-60 minuten door in deze kamer, meestal 10-20 keer. Door de grotere osmotische druk vermindert het geïnhaleerde zout het oedeem van de bronchiale slijmvliezen, vermindert het zijn ontsteking, lost het slijm op en maakt slijm sneller en gemakkelijker los. (slijmopname van luchtvervuiling en allergenen zal ook sneller zijn).

Het remt de groei van bacteriën en doodt ze in sommige gevallen.

De activiteit van fagocyten (witte bloedcel, die vreemde cellen of fragmenten ervan opruimt door middel van fagocytose = omsluiting) is ook toegenomen.

Het heeft een gunstig effect op het welzijn van de patiënten en een ontspannend effect op het centrale zenuwstelsel. Het kan de frequentie van ontstekingen van de luchtwegen voorkomen of op zijn minst verminderen.

Het produceert betere longfunctieparameters, vermindert bronchiale hyperreactiviteit, wat het teken is van een afnemende ontsteking. Het gunstige effect ervan geldt niet alleen voor de ontsteking van de onderste luchtwegen, maar ook bij acute of chronische ontstekingen van de bovenste luchtwegen.

Volgens de internationale literatuur heeft het ook een gunstig effect op sommige chronische dermatologische aandoeningen, zoals psoriasis, pyodermie en atopische dermatitis. Deze behandeling (genoemd als Indisó) is ook in Hongarije beschikbaar onder medische controle.

Vasútegészségügyi Non-profit Közhasznú Kft., Egészségügyi Központ Budapest, Podmaniczky u. 109., 1062.

PROBEER HET UIT!

Een eerste proefsessie is gratis en vrijblijvend. Een mooie manier om met ons kennis te maken!

Neem contact op >

FAQ

Is een proefsessie echt gratis?

Donderdag overdag bent u welkom voor een gratis vrijblijvende proefsessie; een mooie manier om met ons kennis te maken. Komt u op een andere dag of in de avondbdan vragen we een kleine bijdrage van €8,- p.p.

 

 Voor een proefsessie in de magnesiumcabine vragen wij een kennismakingsprijs van 10,-.

Wilt u de zoutkamer en de magnesiuminhalatie een eerste keer achter elkaar uitproberen dan vragen wij hier een bijdrage van €15,- voor.

Mocht u na de proefsessie besluiten om bij ons een abonnement af te sluiten, dan krijgt u de zoutkamer sessie alsnog gratis.

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Al meer dan 15 jaar erg veel last van hooikoorst, na vele neusspray's en andere medicijnen via via bij HALOMEDICS terecht gekomen. Als je al zoveel geprobeerd hebt denk je, kom maar op het kan geen kwaad, ik had al zoveel geprobeerd wat toch niet werkte. Maar niets was minder waar, het werkt echt! De combinatie zoutkamer en de magnesium ruimte hebben echt mijn klachten 90% verminderd. Ik hoef geen medicatie meer te gebruiken en kan 's nachts rustig slapen zonder neusspray etc. Er is dus iets wat echt werkt voor mensen met hooikoorst! Marleen, bedankt voor je prettige uitleg en goede service, tot volgend jaar!”

Anne

“Al geruime tijd had ik pijnlijke benen, een stekende pijn. Het werd de laatste tijd steeds erger. Ik ben na 4 keer magnesium inhaleren van mijn pijn af! Blijf nu om de paar weken heen gaan uit voorzorgsmaatregel, omdat ik weet dat het ook voor mijn algehele gezondheid belangrijk is .”

Yvonne

“Een chronische hoest, altijd spierpijn, oorsuizen en last van een geïrriteerde huid op armen en gezicht. Het zijn ongemakken, waarmee ik heb leren leven. De klachten worden onderkend maar lijken niet oplosbaar. 1 maand gecombineerde zout en magnesium therapie van Halomedics geeft mij zichtbare verbetering van mijn huid, vermindert mijn klachten en het oorsuizen is over. Halomedics is laagdrempelig, de benadering vriendelijk. Bedankt Marleen, ik ben tevreden. ”

Anneke

“Ik ben na een langdurige hoest en bacterie in de bijholten ter ondersteuning van de klachten bij Halomedics terecht gekomen. Omdat ik zo benauwd was adviseerde Kim mij een maandkuur te nemen. Dit heb ik gedaan en ik ben 4 weken lang elke dag in de zoutkamer geweest met afwisselend Magnesium inhalatie erbij. Daarna nog een aantal weken 2 keer per week en nu nog 1 keer per week om het bij te houden. Beide behandelingen hebben bij mij bijgedragen aan een deel van het herstel. Zeker een fijne tegenhanger van de medicijnen die ik moest slikken. Fijn dat Halomedics in Limmen is gevestigd. Ook de hartelijke benadering van Kim draagt ertoe bij dat je graag heen gaat. ”

Joke

“Mijn dochter van 10 maanden heeft last van eczeem en vernauwde luchtwegen. Dankzij een tip van een college zijn wij de zoutkamer gaan proberen. En met succes! Haar huid is nu veel rustiger en ook haar ademhaling klinkt nu veel beter. Wij hebben nu 5 sessies gehad en kijken het nu verder even aan, zodra het weer nodig is gaan wij zeker weer heen! Het is prima te doen om 50 min in de ruimte door te brengen. Ik zelf nam een grote handdoek mee en wat speelgoed zodat ze lekker op de grond kan spelen. ”

Tessa & Lieke Peetoom

“Afgelopen herfst /winter had ik veel last van mijn astma. Ik was in rust al benauwd en inspanning kon ik maar kort volhouden omdat ik snel benauwder en kortademig werd. Via de huisarts kreeg ik twee keer een korte prednisonkuur met eigenlijk vrij matig resultaat. Via een familielid hoorde ik van halo medics, ik besloot erheen te gaan, vooral met het idee 'baat het niet dan schaadt het niet'. De avond na de eerste sessie stond ik onder de douche en voelde ik dat ik makkelijker kon ademen dan normaal tijdens het douchen. Zo fijn! Ik besloot terug te komen, heb uiteindelijk tien sessies gehad en langzaam werd mijn benauwdheid minder. Inmiddels gaat het zo goed dat ik de halo therapie momenteel niet nodig heb. Misschien dat ik ook zo goed herstel was zonder halo medics, maar het heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik me een stuk sneller beter ben gaan voelen. Ik ga er zeker opnieuw heen als mijn astma klachten weer ver-ergen! ”

Jalien

“Inmiddels ben ik 10x in de zoutkamer geweest. Ongeveer na 5x begon ik t goed te merken, t hoesten en ophoesten is stukken minder. Ik ben er echt blij mee(en mn man ook, ha ha) Nu naar Spanje en kijken of t zo blijft, anders meld ik me zeker weer. Groetjes Marja”

Marja Post

“Lieve Marleen en Kim, ik ben zo blij dat ik jullie heb gevonden! Van kinds af aan altijd last gehad van astma, maar afgelopen winter waren mijn klachten hardnekkiger dan ooit. Ondanks een prednisonkuur en de maximale dosis inhalatie kreeg ik mijn klachten niet onder controle. In mijn zoektocht naar een andere behandelvorm kwam ik toevallig bij halotherapie uit. Al na 4 sessies merkte ik een verschil! Ik kreeg meer lucht, het hoesten werd effectiever en mijn energie kwam weer geleidelijk aan terug. Ik was zo blij!! Eindelijk na 4 maanden weer normaal de trap op kunnen zonder buiten adem te zijn en een hoestaanval krijgen, weer energie om een werkdag vol te kunnen houden, weer kunnen sporten.......... Gelukkig kan ik na 3 maanden halotherapie met een frequentie van 3-4x per week nu ook even laten rusten, omdat mijn doel is bereikt. Maar de ervaring leert dat de luchtwegproblemen rond oktober/november weer de kop opsteken. Maar nu weet ik waar ik terecht kan! Bedankt Marleen en Kim! ”

Lan

“Ik bezocht de zoutkamer ivm een restant van een langdurige infectie in de longen. Kim adviseerde een onbeperkt maandabonnement om het laatste restje actief aan te pakken. Binnen 2 weken werd het hoesten minder en merkte ik dat ik meer longinhoud kreeg. Dit was vooral goed merkbaar tijdens het tegen de wind in fietsen en bij de cardio onderdelen op de sportschool. Ik ben heel blij met dit resultaat en Kim bedankt voor de fijne, ontspannen uurtjes in de zoutkamer. ”

Yvonne

“De afgelopen 4 maanden heb ik een keer per week de zoutkamer bezocht. Ik ben bijna vanaf mijn geboorte astmapatiënt. Zodoende aangewezen op reguliere allopathische medicatie. Zo'n 30 jaar geleden kreeg ik steeds meer problemen met de bijwerkingen van deze medicatie. Ik ben dus constant bezig met afbouwen. In de zomer lukt dat met behulp van voedingssupplementen, homeopathie etc. Maar zodra de herfst en winter weer kwam zat ik in no time weer op mijn oude dosering. Dit jaar ben ik voor het eerst op mijn zomerse dosering de winter doorgekomen en ben op een keertje na niet ziek geweest. Dankzij de zouttherapie? Volgens mij wel en ik ga, zoals het er nu uitziet, zeker in de herfst weer heen.”

Trude

Schrijf jouw ervaring