"Vandaag onwijs gezond gedaan! Ik heb lekker druifjes gegeten...nou ja, eigenlijk een druiven smoothie....Oké! hik, grapje...Het was gewoon een wijntje...of 2 of...;-)"

Ouwe snoepert

Onze levensstandaard is de laatste jaren erg veranderd. Een wijntje bij het eten, zakken snoep tijdens een sportevenement is heel normaal geworden, frisdranken, koffie, pakjes en zakjes om mee te koken. We weten het allemaal wel, maar toch is het voor veel mensen een gewoonte geworden. Daarbij opgeteld dat de grond een stuk zuurder is geworden, waardoor de planten minder magnesium op kunnen nemen en er dus ook minder magnesium in onze voeding zit, zorgt ervoor dat ongeveer 70% van de Westerse bevolking een magnesiumtekort heeft.

 

Chronisch magnesiumtekort

Een chronisch magnesiumtekort kan ertoe lijden dat er heel veel aandoeningen zijn zoals Parkinson, Alzheimer, diabetes type 2, hart - en vaatziekten, waarvan we vroeger altijd dachten dat dit vanzelfsprekend kwam door het ouder worden... Juist deze aandoeningen kunnen worden veroorzaakt door de beschadigingen die een chronische magnesium tekort veroorzaakt. En helaas kun je er dus al op relatief jonge leeftijd in een ernstige mate (en dan ook nog eens moeilijker te behandelen) mee te maken krijgen.


Symptomen magnesiumtekort

Als u wilt weten of u een magnesiumtekort heeft, is het goed om naar deze link te gaan: https://halomedics.nl/?magnesium-formulier en de checklist te downloaden. Met behulp van deze magnesium checklist kunt u 3 weken lang bijhouden hoe het met uw klachten gaat na het gebruiken van magnesium.


Magnesiumstatus laten prikken

Magnesium in je bloed laten testen is minder betrouwbaar want:

* Maar 1 % van al je magnesium zit in je bloedserum.

* Je wilt het vrije magnesium weten, dat voor de cellen beschikbaar is. Dit zit in je 'oer-ik' (d.w.z.: het magnesium dat je in je lijf hebt zit o.a. in je botten, gewrichten, spieren, organen en zenuwweefsel) en dit kunnen we (nog) niet testen.


Hoe kom je aan een optimale magnesiumstatus

De meest optimale manier om magnesium op te nemen is als je dit volgens verschillende systemen doet:

* Via maag/darmen door middel van het slikken van magnesium citraat (voor het slapen gaan en eventueel in de ochtend innemen)

* Via de huid door middel van magnesiumflakes en/of magnesiumolie

* Via de longen door middel van het inhaleren in onze magnesiumcabine (1 a 2 keer per week)

Wanneer je magnesium volgens deze drie systemen tot je neemt, is de opname echt optimaal!

Bijvoorbeeld:
- 1 a 2 keer per week een magnesium ligbad of voetenbad.
- 1 a 2 keer per week een sessie in de magnesium inhalatie cabine bij Halomedics
- de overige dagen magnesiumcitraat afgewisseld met magnesiumolie.

Tip: Gebruik onze magnesiumolie als deodorant. 100% natuurlijk, effectief en bovendien werk je meteen aan het vergroten van je magnesiumstatus.


Magnesium inhalatie cabine

Magnesium inhalatie in onze inhalatie cabine kan zoals u weet een enorm positieve bijdrage leveren aan gezonde longen, maar ook aan een gezonde magnesiumstatus. Vergelijkbaar met een supplement krijgt u gedurende een sessie ongeveer 40 keer zoveel binnen. Mensen vragen vaak: "is dat niet teveel"? Nee, dat is zeker niet teveel! Magnesium kun je eigenlijk niet genoeg binnen krijgen. Je lijf neemt op wat het nodig heeft en de rest kan je lichaam weer vanzelf afbreken (maar met deze hoeveelheid is dat zeer onwaarschijnlijk).

Magnifieke Aanbieding

Magnesium citraat (60 capsules van Bonusan)
1 flesje magnesiumolie 
1 x magnesiumflakes (1 kg)
3 sessies magnesiuminhalatie
Normaal € 148,95 NU voor € 87,-

(Zolang de voorraad strekt; geldig tot en met 14 augustus 2022)

Zonnige en ongezouten groeten,

Marleen en Kim
Halomedics


Terug naar het nieuwsoverzicht