Magnesium en zwangerschap

Vroeger was het nog niet zo bekend, maar tegenwoordig wordt er bij zwangere vrouwen steeds meer nadruk gelegd op het gebruiken van magnesium tijdens de zwangerschap.

Een goede ontwikkeling, want het belang van magnesium wordt nog vaak onderschat.

Zwangerschapskwaaltjes

Veel zwangere vrouwen hebben last van de zogeheten zwangerschapskwaaltjes: Beenkrampen, misselijkheid, braken, hoge bloeddruk met verminderde doorbloeding van de baarmoeder, zwangerschapsdiabetes of voortijdige weeën.

Waarom is het zo belangrijk om extra magnesium te gebruiken tijdens je zwangerschap?

* Tijdens je zwangerschap verbruik je meer magnesium door de groei van de foetus.

* Tijdens de zwangerschap heb je een verhoogde nieruitscheiding. Dit komt door de hormonale veranderingen in je lijf. Al deze symptomen kunnen voorkomen worden als je als zwangere voldoende magnesium binnen krijgt.

  • Magnesium bevordert de groei van de foetus
  • Magnesium heeft de eigenschap dat het alles ontspant. Het ontspant de bloedvaten, waardoor je minder kans hebt op een verhoogde bloeddruk.
  • Magnesium kan er voor zorgen dat weeën niet vroegtijdig beginnen. Dit komt tevens door zijn ontspannende werking.
  • Magnesium is een hulpstof die ervoor zorgt dat de effect van insuline verhoogt worden en op deze manier ook zwangerschapsdiabetes te voorkomen.
  • Magnesium bevordert de groei van de foetus

Magnesium tijdens de borstvoeding

Voor de groei van je kindje is borstvoeding het mooiste wat je je kindje te bieden hebt. Je kindje moet groeien en sterker worden. Alle belangrijke vitamines gaan dus eerst naar je kind toe. Begrijpelijk is dan ook dat je in deze periode zelf extra mineralen en heel belangrijk magnesium nodig hebt om ook zelf goed te kunnen herstellen. Je hebt immers een heel nieuw leven gecreëerd!

Hoe magnesium tot je nemen

Magnesiuminhalatie en zwangerschap/borstvoeding

De magnesiumclinic adviseert om zwangeren gebruik te laten maken van de magnesiuminhalatie vanaf de 12e week zwangerschap en daarmee door te gaan tot week 30 van de zwangerschap. Op deze manier geef je jezelf en je luchtwegen een enorme boost!
Voor thuisgebruik raden wij aan gebruik te maken van de magnesium via de transdermale weg. Onze magnesiumolie, gel en vlokken is van de beste kwaliteit met de hoogste concentratie magnesium.

Belangrijk! Geen magnesium gebruiken omstreeks de geboortedatum, want dan kan je je lijf in de war brengen. Ontspanning en samentrekking zijn belangrijk om goed te voelen.

www.magnesiumclinic.nl

PROBEER HET UIT!

Een eerste proefsessie is gratis en vrijblijvend. Een mooie manier om met ons kennis te maken!

Neem contact op >

FAQ

Is een proefsessie echt gratis?

Ja een proefsessie in de zoutkamer overdag is gratis; u zit nergens aan vast. Het is een mooie manier om met ons kennis te maken.

Komt u in de avond of in het weekend dan vragen wij een kleine bijdrage van 7,50.

 

Voor een proefsessie in de magnesiumcabine vragen wij een kennismakingsprijs van 10,-.

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Net als vele andere mensen had ik terugkerend in de herfst en in de winter last van langdurige verkoudheid, verstopte holtes en vastzittend slijm. Aangezien ik een bewust voedingspatroon hanteer en daarnaast ook minimaal 4 duursportmomenten heb in de week ging ik op zoek naar een verlichting voor eerst genoemde kwalen. Op goed advies van de eigenaresse Kim heb ik genoten van een onbeperkt maandabonnement bij Halomedics. Dank je wel Kim, ik geniet dubbel van mijn sportmomenten, slaap sindsdien dieper en heb sindsdien geen ontsteking meer gehad. Je ziet mij dus zeker weer terug.”

Ceciel

“Een zeer goede ervaring had last van langdurig hoesten wat maar niet over ging. Na de eerste behandeling kon ik eindelijk weer een hele nacht doorslapen. Daarna nog 2 keer geweest en het hoesten is over. De volgende keer weet ik waar ik terrecht kan en wacht ik niet meer zo lang maar maak ik direct een afspraak.”

Tony

“Recently I was with my family in Holland for a visit. Dutch Friends have told me about this saltroom and the benefits they gained. We where keen to give it a go. My husband and daughter but suffering from asthma went for two visits. My daughter told me After the first session, she could breathe better. Also my husband Felt relief after the first visit. After the second visit they both felt improvement again. Now back home , looking for nearest saltroom.”

Sandy Barker

“Absoluut een aanrader! Al jarenlang klachten met mijn luchtwegen, hoesten en benauwdheid. Na meerdere sessies in de zoutkamer in Limmen heb ik veel meer lucht en is het hoesten sterk verminderd. Heel blij mee!”

Eric

“Na goede verhalen hierover te hebben gehoord ben ik zelf ook gaan kijken of het wat is voor o.a. hooikoorts. Direct na de eerste keer merkte ik al verschil, m'n neus die al tijden vol zit was ineens open. Na 10 sessies is het nog meer verbeterd, met sporten merk je verschil dat je geen adem meer tekort komt. Voor het eerst sinds jaren kon ik met warm weer op de fiets m'n mond dichthouden en kreeg ik genoeg zuurstof binnen via mijn neus. In totaal 20 keer geweest, zodra ik merk dat ik weer snotterig word ga ik weer heen. Echt een aanrader! Naast de verbetering van de luchtwegen is het ook een uur lekker ontspannen.”

Michelle

“Ik ben nu 10 keer bij Zuiver Zout geweest en bemerk zeker een vooruitgang in mijn astma - klachten. Enkele weken geleden zelfs mijn inhaleermedicatie kunnen halveren. Voor mij een reden om door te gaan met deze behandeling.”

Marianne

“Wat een goede ervaring! Geprobeerd vanwege psoriasis, met als resultaat: minder jeuk en zachtere huid. Mooie ruimte, nog een uurtje ontspanning voor mezelf ook. Gelukkig zijn mijn plekjes weg, maar als het terugkomt kom ik zeker weer voor een kuurtje.”

Lida van de Berg

“Ik heb astma/COPD en na een kuur van 10 keer was mijn longinhoud met 7 % verbeterd! Ik voel me ook veel beter, heb veel meer energie. Wat een openbaring! Ook heerlijke omgeving, lekker relaxen. Ik ga er nog even mee door!”

Dolly

“Mijn dochter van 8 jaar is echt chronisch verkouden en zeker in het najaar/winter zit haar neus altijd verstopt... de sessies in de zoutgrot deden wonderen! Niet alleen vond ze het zelf erg leuk en ontspannend, het hielp haar ook echt!! In het najaar komen we zeker weer!”

Tanja

Bekijk meer reacties >