Magnesium en zwangerschap

Vroeger was het nog niet zo bekend, maar tegenwoordig wordt er bij zwangere vrouwen steeds meer nadruk gelegd op het gebruiken van magnesium tijdens de zwangerschap.

Een goede ontwikkeling, want het belang van magnesium wordt nog vaak onderschat.

Zwangerschapskwaaltjes

Veel zwangere vrouwen hebben last van de zogeheten zwangerschapskwaaltjes: Beenkrampen, misselijkheid, braken, hoge bloeddruk met verminderde doorbloeding van de baarmoeder, zwangerschapsdiabetes of voortijdige weeën.

Waarom is het zo belangrijk om extra magnesium te gebruiken tijdens je zwangerschap?

* Tijdens je zwangerschap verbruik je meer magnesium door de groei van de foetus.

* Tijdens de zwangerschap heb je een verhoogde nieruitscheiding. Dit komt door de hormonale veranderingen in je lijf. Al deze symptomen kunnen voorkomen worden als je als zwangere voldoende magnesium binnen krijgt.

  • Magnesium bevordert de groei van de foetus
  • Magnesium heeft de eigenschap dat het alles ontspant. Het ontspant de bloedvaten, waardoor je minder kans hebt op een verhoogde bloeddruk.
  • Magnesium kan er voor zorgen dat weeën niet vroegtijdig beginnen. Dit komt tevens door zijn ontspannende werking.
  • Magnesium is een hulpstof die ervoor zorgt dat de effect van insuline verhoogt worden en op deze manier ook zwangerschapsdiabetes te voorkomen.
  • Magnesium bevordert de groei van de foetus

Magnesium tijdens de borstvoeding

Voor de groei van je kindje is borstvoeding het mooiste wat je je kindje te bieden hebt. Je kindje moet groeien en sterker worden. Alle belangrijke vitamines gaan dus eerst naar je kind toe. Begrijpelijk is dan ook dat je in deze periode zelf extra mineralen en heel belangrijk magnesium nodig hebt om ook zelf goed te kunnen herstellen. Je hebt immers een heel nieuw leven gecreëerd!

Hoe magnesium tot je nemen

Magnesiuminhalatie en zwangerschap/borstvoeding

De magnesiumclinic adviseert om zwangeren gebruik te laten maken van de magnesiuminhalatie vanaf de 12e week zwangerschap en daarmee door te gaan tot week 30 van de zwangerschap. Op deze manier geef je jezelf en je luchtwegen een enorme boost!
Voor thuisgebruik raden wij aan gebruik te maken van de magnesium via de transdermale weg. Onze magnesiumolie, gel en vlokken is van de beste kwaliteit met de hoogste concentratie magnesium.

Belangrijk! Geen magnesium gebruiken omstreeks de geboortedatum, want dan kan je je lijf in de war brengen. Ontspanning en samentrekking zijn belangrijk om goed te voelen.

www.magnesiumclinic.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht