Henk Hofman

Begin januari dit jaar las mijn vrouw in de krant een stukje over de zoutkamer in Limmen.
Omdat het met mij in die periode helemaal niet goed ging, heb ik besloten om deze vorm van therapie te gaan volgen.
Ik heb net zelf een heel stuk van mijn huis verbouwd, dat kan ik weer!
Van een dood vogeltje, naar weer een man die lekker in zijn vel zit en alles weer kan doen. De zoutkamer gaf mij mijn leven weer terug!

Ongeveer een jaar geleden begonnen mijn klachten. Ik werd benauwd, zat de hele dag naar adem te happen, had moeite met lopen, ik had paarse nagels en verzuurde benen. Ik kon de deur niet meer uit en zat vastgekluisterd aan huis. Wat was ik ziek!

De huisarts stuurde mij meteen door naar de longarts. Ze wisten niet goed wat er met mij aan de hand was. Een scan volgde, vervolgens een biopt en een prednison kuur en uiteindelijk kwam er het voorstel om in de toekomst te gaan voor een longtransplantatie.
Op mijn verjaardag hoorde ik dat. Wat een verschrikkelijk nieuws, ik was daarvan echt ontdaan.
Een longtransplantatie voelde voor mij niet goed.
Ik wilde een second opinion in een ander ziekenhuis.
In het ziekenhuis in Nieuwegein volgden meer onderzoeken. Er werd vastgesteld dat ik last had van chronisch ontstoken longen.
Daarvoor kreeg ik een nieuw medicijn. Dat ging wel beter, maar nog voelde ik mij niet opknappen.

Toen mijn vrouw aankwam met het artikel over de Zoutkamer besloot ik daarheen te gaan.
Ik begon meteen met een flinke kuur. De eerste periode 5 keer per week, daarna 3 keer per week en daarna 2 keer per week om het bij te houden.
Vanaf de eerste keer voelde ik mijzelf al opknappen. Ik kreeg meer lucht!
Langzaamaan begon ik weer te leven. Ik kon weer een stukje lopen en dat werd elke dag een beetje meer. Mijn verzuurde benen deden steeds minder pijn.
Elke keer als ik uit de zoutkamer kwam voelde ik mij weer een stukje beter.

In het ziekenhuis begrepen ze er niks van. Ze snappen nog steeds niet hoe het kan dat ik me nu zo goed voel. De professor en de longarts staan echt verteld.

Het komt 70% door de zoutkamer dat ik me weer zo goed voel! Ik meen het echt; de zoutkamer heeft mijn leven gered. Zonder dat, had ik nooit meer zover kunnen komen.

Omdat ik al zoveel scans heb gehad konden ze helaas niet nog een keer een scan maken. Dat was voor mijn lichaam te belastend.
Over 2 maanden moet ik weer terug komen. Ik ben benieuwd wat daaruit gaat komen.

Ik loop weer 30 keer de trap op en af en sjouw met zware spullen. Ik ben het levende bewijs dat de zoutkamer werkt! Ik kom nu alleen nog zo nu en dan in de zoutkamer als ik merk dat ik het nodig heb. Ik hoop binnenkort ook mijn laatste medicijnen niet meer nodig te hebben.


Terug naar het nieuwsoverzicht