Halomedics naar Polen

Zouttherapie komt oorspronkelijk uit de zoutmijnen van Polen en Rusland en wordt wereldwijd al veel toegepast. Vanaf het moment dat ik met mijn bedrijf begon wilde ik al graag eens naar Polen of Rusland om te praten met artsen of eigenaren van zoutkamers om te zien hoe Halotherapie daar in zijn werk gaat.

Het afgelopen weekend was het zover. Samen met mijn collega Marleen vlogen wij naar Polen, alwaar wij opgehaald werden door een Arts die ons alles heeft verteld over hoe zouttherapie in Polen ontstaan is en hoe het werkt. Interessant om te horen hoe ze in Polen omgaan met Halotherapie.

Groot verschil met Nederland is dat in Polen iedereen wel weet wat een zoutkamer is. Een echte eye opener was dat de zoutmijnen waar halotherapie wordt toegepast in Polen tegenwoordig ook in het bezit zijn van een Halogenerator. (Een halogenerator is de machine die gebruikt wordt in zoutkamers om het zout te vermalen tot minuscule deeltjes en die dan vervolgens de ruimte wordt ingeblazen.) In veel zoutmijnen wordt tegenwoordig niet actief meer gewerkt door de zoutmijnwerkers. Dit zorgt ervoor dat de zoute deeltjes ook niet meer natuurlijk door de zoutmijnen heen dwarrelen. Dit wordt dus op een kunstmatige manier opgelost door het gebruik van een halogenerator.

Waarom gaan mensen dan toch naar de zoutmijnen?

Het klimaat in een zoutmijn heeft nog steeds vele voordelen. Doordat de gehele omgeving van zout is, is het ook meteen een heel steriele ruimte. Het zorgt er ook voor dat er een goed en gezond klimaat heerst. De luchtvochtigheid is erg belangrijk voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat. Te vochtig is niet goed en te droog ook niet. Het vochtgehalte dient tussen de 35 % en 60% te zijn.

De lucht om ons heen bestaat uit vele deeltjes, waaronder (positief geladen) deeltjes zoals stofdeeltjes, die we met het blote oog haast niet kunnen waarnemen. Vervuilende stoffen komen in onze leefomgeving erg veel voor en de ionen daarvan zijn positief geladen.

De werking van al dat zout op de muren is om die positieve ionen te neutraliseren, door het uitstralen van negatieve ionen. Als dat gebeurt worden de geneutraliseerde deeltjes zwaar en vallen deze neer, waardoor ze niet langer in de lucht zweven. Dus is de lucht dan minder verontreinigd.

Kortom; de lucht in de zoutmijnen is zuiver; het microklimaat met al het zout zorgt voor een steriele omgeving.

Halotherapie in ziekenhuizen

In Polen snappen de medici de meerwaarde van Halotherapie. Je kan daar ook Halotherapie in ziekenhuizen volgen. Kamers in ziekenhuizen zijn omgebouwd tot zoutkamers. Witte wanden, wit plafond en vloeren, maar dan van zout!

Halotherapie bij sportteams

Sportteams gaan ook wekenlang elke dag naar de zoutkamer om zo meer longinhoud te vergaren.

Wij zeggen…AZ….jullie zijn welkom;-).

Stagnatie geweest

In Polen is er een tijd lang verkeerd omgegaan met zoutkamers. Mensen plaatsten een zoutkamer zonder het gebruik van een Halogenerator. De zoutkamer helpt om een gezond milieu voor de luchtwegen neer te zetten met zijn ioniserende muren…maar voor het inhaleren heb je echt een generator nodig. Het een kan niet zonder het ander….De mensen hadden dus geen baat bij een bezoek aan de zoutkamer en zo heeft halotherapie een tijd lang minder goed kunnen groeien.

We hebben nieuwe dingen gehoord, ook veel wat we al wisten, maar het is zeker waardevol en leerzaam geweest om eens een kijkje genomen te hebben in het land waar het ooit allemaal ontstaan is!

Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar onze zoutkamers te vinden; heerlijk om te zien dat onze bezoekers echt baat hebben bij onze zout- en magnesiumtherapie!

Dit is gelukkig niet onopgemerkt gebleven…

GENOMINEERD VOOR VIVA AWARD!
Wij zijn verheugd om mee te kunnen delen dat eigenaresse Kim Zandbergen, is opgenomen in de VIVA400 lijst en is genomineerd voor een VIVA award.

Jaarlijks worden 400 topvrouwen genomineerd vanwege hun prestatie. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten.

Wij zouden het ontzettend leuk vinden als ook u uw stem op Kim uitbrengt! Stemmen kan tot 6 november aanstaande via de volgende link: https://www.viva.nl/viva400/zakenwonders/
De award uitreiking zal plaatsvinden op 15 november 2018.

Heeft u last van luchtweg- en huidproblemen zoals astma, COPD, bijholteontsteking, bronchitis, hoesten, vastzittend slijm, verkoudheid, eczeem, psoriasis, CF, oorontstekingen, herstel na longontsteking, kortademigheid, allergieën of aanverwante klachten?

Belt u ons dan nu en boek uw eerste gratis proefsessie in!

www.halomedics.nl

Halomedics Hoorn en Schagen Tel 06-36283214

Halomedics Limmen 0610709751

PROBEER HET UIT!

Een eerste proefsessie is gratis en vrijblijvend. Een mooie manier om met ons kennis te maken!

Neem contact op >

FAQ

Is een proefsessie echt gratis?

Ja een proefsessie in de zoutkamer overdag is gratis; u zit nergens aan vast. Het is een mooie manier om met ons kennis te maken.

Komt u in de avond of in het weekend dan vragen wij een kleine bijdrage van 7,50.

 

Voor een proefsessie in de magnesiumcabine vragen wij een kennismakingsprijs van 10,-.

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Een chronische hoest, altijd spierpijn, oorsuizen en last van een geïrriteerde huid op armen en gezicht. Het zijn ongemakken, waarmee ik heb leren leven. De klachten worden onderkend maar lijken niet oplosbaar. 1 maand gecombineerde zout en magnesium therapie van Halomedics geeft mij zichtbare verbetering van mijn huid, vermindert mijn klachten en het oorsuizen is over. Halomedics is laagdrempelig, de benadering vriendelijk. Bedankt Marleen, ik ben tevreden. ”

Anneke

“Ik ben na een langdurige hoest en bacterie in de bijholten ter ondersteuning van de klachten bij Halomedics terecht gekomen. Omdat ik zo benauwd was adviseerde Kim mij een maandkuur te nemen. Dit heb ik gedaan en ik ben 4 weken lang elke dag in de zoutkamer geweest met afwisselend Magnesium inhalatie erbij. Daarna nog een aantal weken 2 keer per week en nu nog 1 keer per week om het bij te houden. Beide behandelingen hebben bij mij bijgedragen aan een deel van het herstel. Zeker een fijne tegenhanger van de medicijnen die ik moest slikken. Fijn dat Halomedics in Limmen is gevestigd. Ook de hartelijke benadering van Kim draagt ertoe bij dat je graag heen gaat. ”

Joke

“Mijn dochter van 10 maanden heeft last van eczeem en vernauwde luchtwegen. Dankzij een tip van een college zijn wij de zoutkamer gaan proberen. En met succes! Haar huid is nu veel rustiger en ook haar ademhaling klinkt nu veel beter. Wij hebben nu 5 sessies gehad en kijken het nu verder even aan, zodra het weer nodig is gaan wij zeker weer heen! Het is prima te doen om 50 min in de ruimte door te brengen. Ik zelf nam een grote handdoek mee en wat speelgoed zodat ze lekker op de grond kan spelen. ”

Tessa & Lieke Peetoom

“Afgelopen herfst /winter had ik veel last van mijn astma. Ik was in rust al benauwd en inspanning kon ik maar kort volhouden omdat ik snel benauwder en kortademig werd. Via de huisarts kreeg ik twee keer een korte prednisonkuur met eigenlijk vrij matig resultaat. Via een familielid hoorde ik van halo medics, ik besloot erheen te gaan, vooral met het idee 'baat het niet dan schaadt het niet'. De avond na de eerste sessie stond ik onder de douche en voelde ik dat ik makkelijker kon ademen dan normaal tijdens het douchen. Zo fijn! Ik besloot terug te komen, heb uiteindelijk tien sessies gehad en langzaam werd mijn benauwdheid minder. Inmiddels gaat het zo goed dat ik de halo therapie momenteel niet nodig heb. Misschien dat ik ook zo goed herstel was zonder halo medics, maar het heeft er denk ik wel voor gezorgd dat ik me een stuk sneller beter ben gaan voelen. Ik ga er zeker opnieuw heen als mijn astma klachten weer ver-ergen! ”

Jalien

“Inmiddels ben ik 10x in de zoutkamer geweest. Ongeveer na 5x begon ik t goed te merken, t hoesten en ophoesten is stukken minder. Ik ben er echt blij mee(en mn man ook, ha ha) Nu naar Spanje en kijken of t zo blijft, anders meld ik me zeker weer. Groetjes Marja”

Marja Post

“Lieve Marleen en Kim, ik ben zo blij dat ik jullie heb gevonden! Van kinds af aan altijd last gehad van astma, maar afgelopen winter waren mijn klachten hardnekkiger dan ooit. Ondanks een prednisonkuur en de maximale dosis inhalatie kreeg ik mijn klachten niet onder controle. In mijn zoektocht naar een andere behandelvorm kwam ik toevallig bij halotherapie uit. Al na 4 sessies merkte ik een verschil! Ik kreeg meer lucht, het hoesten werd effectiever en mijn energie kwam weer geleidelijk aan terug. Ik was zo blij!! Eindelijk na 4 maanden weer normaal de trap op kunnen zonder buiten adem te zijn en een hoestaanval krijgen, weer energie om een werkdag vol te kunnen houden, weer kunnen sporten.......... Gelukkig kan ik na 3 maanden halotherapie met een frequentie van 3-4x per week nu ook even laten rusten, omdat mijn doel is bereikt. Maar de ervaring leert dat de luchtwegproblemen rond oktober/november weer de kop opsteken. Maar nu weet ik waar ik terecht kan! Bedankt Marleen en Kim! ”

Lan

“Ik bezocht de zoutkamer ivm een restant van een langdurige infectie in de longen. Kim adviseerde een onbeperkt maandabonnement om het laatste restje actief aan te pakken. Binnen 2 weken werd het hoesten minder en merkte ik dat ik meer longinhoud kreeg. Dit was vooral goed merkbaar tijdens het tegen de wind in fietsen en bij de cardio onderdelen op de sportschool. Ik ben heel blij met dit resultaat en Kim bedankt voor de fijne, ontspannen uurtjes in de zoutkamer. ”

Yvonne

“De afgelopen 4 maanden heb ik een keer per week de zoutkamer bezocht. Ik ben bijna vanaf mijn geboorte astmapatiënt. Zodoende aangewezen op reguliere allopathische medicatie. Zo'n 30 jaar geleden kreeg ik steeds meer problemen met de bijwerkingen van deze medicatie. Ik ben dus constant bezig met afbouwen. In de zomer lukt dat met behulp van voedingssupplementen, homeopathie etc. Maar zodra de herfst en winter weer kwam zat ik in no time weer op mijn oude dosering. Dit jaar ben ik voor het eerst op mijn zomerse dosering de winter doorgekomen en ben op een keertje na niet ziek geweest. Dankzij de zouttherapie? Volgens mij wel en ik ga, zoals het er nu uitziet, zeker in de herfst weer heen.”

Trude

“Ik deed om te proberen de zoutkamer en de magnesiumcabine. Had veel last van pijn in mijn schouders en ik liep daarvoor bij de chiropractor. Dat hielp niet , maar tot mijn verbazing was na de eerste keer in de magnesiuminhalatie de pijn na de eerste keer weg. Ik was verbaasd. Zo van dat kan niet. Ga zo nu en dan voor een onderhouds beurt. Heel relaxed. Dat komt ook door de mensen die er werken natuurlijk. Kun je niet, gewoon even bellen en je verzet je afspraak. ”

Anja

“Ik ga nu al een klein jaartje naar de zoutkamer en in de magnesium cabine... en echt het werkt. Voor mijn droge huid in de zoutkamer en voor mijn diabetes in de magnesium cabine. Het is echt verslavend je krijgt er gewoon weer energie van; Heerlijk. Groetjes Wil ”

Wil Boots

Schrijf jouw ervaring