Halomedics naar Polen

Zouttherapie komt oorspronkelijk uit de zoutmijnen van Polen en Rusland en wordt wereldwijd al veel toegepast. Vanaf het moment dat ik met mijn bedrijf begon wilde ik al graag eens naar Polen of Rusland om te praten met artsen of eigenaren van zoutkamers om te zien hoe Halotherapie daar in zijn werk gaat.

Het afgelopen weekend was het zover. Samen met mijn collega Marleen vlogen wij naar Polen, alwaar wij opgehaald werden door een Arts die ons alles heeft verteld over hoe zouttherapie in Polen ontstaan is en hoe het werkt. Interessant om te horen hoe ze in Polen omgaan met Halotherapie.

Groot verschil met Nederland is dat in Polen iedereen wel weet wat een zoutkamer is. Een echte eye opener was dat de zoutmijnen waar halotherapie wordt toegepast in Polen tegenwoordig ook in het bezit zijn van een Halogenerator. (Een halogenerator is de machine die gebruikt wordt in zoutkamers om het zout te vermalen tot minuscule deeltjes en die dan vervolgens de ruimte wordt ingeblazen.) In veel zoutmijnen wordt tegenwoordig niet actief meer gewerkt door de zoutmijnwerkers. Dit zorgt ervoor dat de zoute deeltjes ook niet meer natuurlijk door de zoutmijnen heen dwarrelen. Dit wordt dus op een kunstmatige manier opgelost door het gebruik van een halogenerator.

Waarom gaan mensen dan toch naar de zoutmijnen?

Het klimaat in een zoutmijn heeft nog steeds vele voordelen. Doordat de gehele omgeving van zout is, is het ook meteen een heel steriele ruimte. Het zorgt er ook voor dat er een goed en gezond klimaat heerst. De luchtvochtigheid is erg belangrijk voor een zo’n optimaal mogelijk resultaat. Te vochtig is niet goed en te droog ook niet. Het vochtgehalte dient tussen de 35 % en 60% te zijn.

De lucht om ons heen bestaat uit vele deeltjes, waaronder (positief geladen) deeltjes zoals stofdeeltjes, die we met het blote oog haast niet kunnen waarnemen. Vervuilende stoffen komen in onze leefomgeving erg veel voor en de ionen daarvan zijn positief geladen.

De werking van al dat zout op de muren is om die positieve ionen te neutraliseren, door het uitstralen van negatieve ionen. Als dat gebeurt worden de geneutraliseerde deeltjes zwaar en vallen deze neer, waardoor ze niet langer in de lucht zweven. Dus is de lucht dan minder verontreinigd.

Kortom; de lucht in de zoutmijnen is zuiver; het microklimaat met al het zout zorgt voor een steriele omgeving.

Halotherapie in ziekenhuizen

In Polen snappen de medici de meerwaarde van Halotherapie. Je kan daar ook Halotherapie in ziekenhuizen volgen. Kamers in ziekenhuizen zijn omgebouwd tot zoutkamers. Witte wanden, wit plafond en vloeren, maar dan van zout!

Halotherapie bij sportteams

Sportteams gaan ook wekenlang elke dag naar de zoutkamer om zo meer longinhoud te vergaren.

Wij zeggen…AZ….jullie zijn welkom;-).

Stagnatie geweest

In Polen is er een tijd lang verkeerd omgegaan met zoutkamers. Mensen plaatsten een zoutkamer zonder het gebruik van een Halogenerator. De zoutkamer helpt om een gezond milieu voor de luchtwegen neer te zetten met zijn ioniserende muren…maar voor het inhaleren heb je echt een generator nodig. Het een kan niet zonder het ander….De mensen hadden dus geen baat bij een bezoek aan de zoutkamer en zo heeft halotherapie een tijd lang minder goed kunnen groeien.

We hebben nieuwe dingen gehoord, ook veel wat we al wisten, maar het is zeker waardevol en leerzaam geweest om eens een kijkje genomen te hebben in het land waar het ooit allemaal ontstaan is!

Inmiddels weten steeds meer mensen de weg naar onze zoutkamers te vinden; heerlijk om te zien dat onze bezoekers echt baat hebben bij onze zout- en magnesiumtherapie!

Dit is gelukkig niet onopgemerkt gebleven…

GENOMINEERD VOOR VIVA AWARD!
Wij zijn verheugd om mee te kunnen delen dat eigenaresse Kim Zandbergen, is opgenomen in de VIVA400 lijst en is genomineerd voor een VIVA award.

Jaarlijks worden 400 topvrouwen genomineerd vanwege hun prestatie. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een speciale prijs wonnen, een geslaagd en uniek idee hadden, een succesvolle eigen business startten of een bijzondere prestatie neerzetten.

Wij zouden het ontzettend leuk vinden als ook u uw stem op Kim uitbrengt! Stemmen kan tot 6 november aanstaande via de volgende link: https://www.viva.nl/viva400/zakenwonders/
De award uitreiking zal plaatsvinden op 15 november 2018.

Heeft u last van luchtweg- en huidproblemen zoals astma, COPD, bijholteontsteking, bronchitis, hoesten, vastzittend slijm, verkoudheid, eczeem, psoriasis, CF, oorontstekingen, herstel na longontsteking, kortademigheid, allergieën of aanverwante klachten?

Belt u ons dan nu en boek uw eerste gratis proefsessie in!

www.halomedics.nl

Halomedics Hoorn en Schagen Tel 06-36283214

Halomedics Limmen 0610709751


Terug naar het nieuwsoverzicht