Nu ff een keer serieus

Marleen en ik hadden het idee dat we jullie misschien iets meer moeten vertellen over het nut van magnesium. Veel mensen weten wel dat magnesium goed is als je bijvoorbeeld spierpijn hebt of rusteloze benen...Maar magnesium speelt een heel belangrijke rol in ons lichaam. Het stuurt de gehele stofwisseling aan in meer dan 350 processen in ons lijf!

Beitsje humoah auk belangrek

Voor de mensen die ons nog niet heel lang volgen...soms komt er in onze brieven wat Hollands dialect naar voren. (Dit begon ooit als een grapje met onze Haagse ambassadeur Michiel Gunning, en dit slaat af en toe door naar West Friesch, Amsterdams of een andere vollekstaal). Wij spreken graag de taal van het volk en met een beetje humor proberen we u toch wat serieuze gezonde levenslessen mee te geven.

Asje nah denk...wat staat daah nah? Nog un keah rustag hagtop voahleize (zau heppik ut auk geleahd).

Magnesium; de hoofdrol in onze gezondheid                                                                                                                                        Magnesium is een mineraal en ook voor onze gezondheid een heel belangrijk mineraal. Strikt gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek krijgen we een steeds beter beeld met behulp van moderne technieken; hoe magnesium een hoofdrol blijkt te spelen in onze gezondheid. Wij zijn als bedrijf bevoorrecht dat wij samen met de arts Richard Danel de magnesiuminhalatie hebben opgezet. Hij adviseert en ondersteund ons als we vragen hebben. Richard Danel doet zelf onderzoek, maar laat ook wetenschappelijk onderzoek doen naar de gezondheidsvoordelen van magnesium.


SDRM - Richard is lid van The International Society for Development of Research on Magnesium. Dit is een groep met artsen van over de hele wereld. Het doel van de Society is om magnesiumonderzoek in alle takken van geneeskunde te bevorderen. Door de samenwerking en uitwisseling van informatie wordt de kennis vergroot. Wij hebben geluk dat we dus veel op de hoogte zijn van nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen.


Eigenlijk is magnesium veel belangrijker als we ooit gerealiseerd hebben. 
Mensen die de magnesium inhalatie cabine gebruiken met bepaalde longaandoeningen zoals COPD, taaislijmziekte of astma hebben niet alleen baat bij het slijmoplossend vermogen waardoor je weer minder ontstekingsreacties en minder reacties op infecties hebt en dergelijke, maar daarbij heb je nog het rechtstreekse effect van het inhaleren van het magnesium in de cabine wat rechtstreeks door de longen wordt opgenomen. Via de longen komt het magnesium meteen in de bloedbaan terecht. Op deze manier krijg je ongeveer 40 x zoveel magnesium binnen als met een supplement. Dit heeft een positieve invloed op je immuunsysteem en het draagt ook bij aan je totale magnesiumbalans.


Wereldwijd probleem
Magnesium tekogt is een wereldwed praubleim, vooral in de westerse samenleving. Om u een idee te geven: 60 - 70% van de westerse bevolking kregt nog niet de hellluf binne van de dagelijks anbevaule hoeveilhed magnesium doah hun voeding en kraanwatah. 


Is dat een serieus probleem?
Veil mense weite dat een magnesiumtekort vaak te herkennen is aan bijvoorbeeld kramp in de spiere, maar als je een langdurig magnesiumtekort hebt, vergroot je het risico op het ontwikkelen van ziektes. Deze ziektes zijn vaak ook moeilijker te bestrijden. 
Als je lijf niet voldoende magnesium binnen krijgt, dan gaat het lijf magnesium onttrekken aan andere plekken in je lijf met magnesiumrijke structuren zoals het beenvlies. Onttrekking van magnesium aan de gewrichten brengt bijvoorbeeld de ontwikkeling van artrose in gang.
Vroegâh werden kwaaltjes bij ahde mense gezien as ziektes die je gewoon krèg als je ouder wordt, maar we weten nu dat bijvoorbeeld diabetes, parkinson, obesitas en cardio facsculiaire ziektes een correlatie hebben met een chronisch magnesiumtekort. 


Gezond oud worden 
Dat willen we natuurlijk allemaal. Kijk voor meer inspiratie naar ons mooie bedrijfsfilmpje met arts Richard Danel.


https://studio.youtube.com/video/6_nMrRl7mXo/edit


De aankomende tijd zullen onze nieuwsbrieven in het thema staan van magnesium; dus blijf ons lezen! Met daarin o.a. de volgende onderwerpen.
⦁ Hoe herken je een magnesiumtekort.
⦁ Kan je je magnesiumstatus ook laten prikken.
⦁ Hoe kom ik aan mijn optimale magnesiumstatus.
⦁ Hoe magnesiuminhalatie ken helpe om van bepaalde medicene af te kaume. Denk daarbij aan een hoge bloeddruk, diabetes type 2.
⦁ Wat als je alleen maar magnesiumrijke voeding zou eten; heb je dan geen extra suppletie meer nodig?


*ACTIE; neem gratis iemand mee die wat extra magnesium kan gebruiken in de magnesiumcabine. (geldig van 18 juni tot en met 18 juli 2022)

Geniet nog lekkâh van de zon (ijje trètâh) ...Wel goed smere!


Ongezouten groeten,
Marleen en Kim


Terug naar het nieuwsoverzicht