Gezond met zout (geen keukenzout!)

Het lichaam van een volwassen persoon bevat ongeveer 250 gram zout. Om gezond te blijven moet je dagelijks een bepaalde hoeveelheid natriumchloride binnenkrijgen. Zout zit in lichaamsvocht als bloed en draagt bij aan een goed transport van zuurstof en voedingsstoffen door het lichaam.
Cellen hebben natrium nodig om goed te functioneren en natrium is onmisbaar voor een goede vochthuishouding. Chloride is ook belangrijk voor je gezondheid, met name voor je spijsvertering. Het zoutgehalte wordt door je hersens voortdurend in de gate gehouden en door je nieren gecontroleerd die overtollig zout via je urine afvoeren. Als we erg zweten verliezen we zout. Zorg er dus voor als je veel zweet, bijvoorbeeld doordat je veel sport of koorts hebt, je dit tekort weer aanvult.
Tip: Gebruik onze zoute drinkkuur. De zoute drinkkuur is een van de oudste behandelingen ter wereld. De zoute drinkkuur werkt ontgiftend, ontstekingsremmend en heeft metabolisch stimulerende eigenschappen.
* De werking van het maag-darmkanaal wordt gestimuleerd.
* De zuur – base balans van het lichaam wordt hersteld.
* Het vult de elektrolytenbalans van het lichaam aan.
* Versterkt je immuunsysteem.

De zoute drinkkuur zit vol met mineralen. Laat de zoutbrokken tenminste 6 uur onder water staan. Vervolgens elke dag op de nuchtere maag 1 theelepeltje toevoegen aan een glas lauw warm water en opdrinken.

Tip: De zoute drinkkuur kan je ook gebruiken voor de bereiding van het avondeten.


Terug naar het nieuwsoverzicht