Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen over hoe de therapie u zou kunnen helpen? U mag ons ook altijd even bellen en dan zullen wij u nog het een en ander persoonlijk toe kunnen lichten.

Halomedics Limmen

Kim zandbergen: 06-10709751

Halomedics Schagen

Marleen Krab: 06-36283214

Wat is magnesiuminhalatie?

Het woord zegt het al. In onze cabine komt u voor een sessie om minuscule deeltjes magnesium te inhaleren.

Waarom zou ik kiezen voor magnesiuminhalatie en neem ik niet gewoon de magnesiumpillen, de magnesiumolie, magnesium gel, of magnesium badflakes?

Magnesiuminhalatie is zoveel beter, omdat u tijdens het inhaleren ook meteen uw longen reinigt. Door het inhaleren komt het magnesium via de longen in de bloedbaan terecht en werkt het magnesium echt van binnenuit.

Het magnesium heeft:

  • Een ontstekingsremmende werking
  • Verbetert de bloeddoorstroming
  • Verwijdt de bronchien
  • Verbetert de functie van de trilhaartjes
  • Heeft een lichamelijk effect op het gehele lijf.

Er is wetenschappelijk onderzocht dat magnesium inhaleren de beste opnamevorm is, om magnesium tot je te nemen. Voor mensen met de verschillende aandoeningen die op de site beschreven staan is magnesiumopname van groot belang. Bij alle aandoeningen kunt u lezen hoe de magnesiuminhalatie u zou kunnen helpen.

Magnesiumolie, magnesiumgel of magnesiumflakes zijn ook een prima manier om thuis uw magnesiumstatus op peil te brengen. Wij adviseren bij de beschreven aandoeningen en situaties om gebruik te maken van de magnesiuminhalatie en daarnaast zou u thuis ook gebruik kunnen maken van de magnesiumolie, magnesium gel en de magnesium badflakes.

Magnesiumpillen: Je hebt natuurlijk ook magnesium in de vorm van pillen. Pillen kunnen een belasting zijn voor de darmen. Diarree bij het gebruik van magnesiumpillen is een veelgehoorde klacht. Daarnaast moet de pil al een lange weg gaan door het lijf gaan eer het opgenomen kan worden. Veel magnesiumpillen bevatten ook vulstoffen, waar het lichaam niks mee kan.

Wij raden alleen magnesiumpillen aan als u last heeft van obstipatie. Dat is weer een prima natuurlijk middel om de stoelgang op gang te houden/krijgen.

Hoe ziet een sessie in de magnesiumkamer eruit?

U verblijft 20 minuten in een cabine waarin een machine staat die de magnesiumdeeltjes door de lucht verspreid. De temperatuur is 21 graden en u kunt gewoon met uw kleding aan plaatsnemen. Voor mensen met huid – en spier/ gewerichtsproblemen is het wel fijn om de huid vrij te laten van kleding. U kunt dan bijvoorbeeld een korte broek en t-shirt dragen.

Hoe veilig is de magnesiuminhalatie?

De magnesiuminhalatie is een 100% veilige en betrouwbare therapie. De hoeveelheid die u inhaleert is veilig en u kunt er geen bijwerkingen van verwachten.

U kunt niet teveel magnesium binnenkrijgen.; het lichaam scheidt het magnesium wat het niet nodig heeft op een natuurlijke manier af.

Is magnesiuminhalatie wetenschappelijk bewezen?

Ja, er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het inhaleren van magnesium. De uitkomsten van deze onderzoeken waren veelbelovend. In de aankomende tijd kunt u hier meer over lezen op onze site.

Tip:

Wist u dat onze magnesiumolie en gel ook prima te gebruiken zijn als deodorant? Een puur natuurlijk product, zonder giftige stoffen. Bijkomend voordeel is ook dat de magnesium prima wordt opgenomen door de oksels, wat weer zorgt voor een betere magnesiumstatus

FAQ

Is een proefsessie echt gratis?

Ja een proefsessie in de zoutkamer overdag is gratis; u zit nergens aan vast. Het is een mooie manier om met ons kennis te maken.

Komt u in de avond of in het weekend dan vragen wij een kleine bijdrage van 7,50.

 

Voor een proefsessie in de magnesiumcabine vragen wij een kennismakingsprijs van 10,-.

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Ik ga nu al een klein jaartje naar de zoutkamer en in de magnesium cabine... en echt het werkt. Voor mijn droge huid in de zoutkamer en voor mijn diabetes in de magnesium cabine. Het is echt verslavend je krijgt er gewoon weer energie van; Heerlijk. Groetjes Wil ”

Wil Boots

“Was vanaf eind september steeds erg benauwd. De zouttherapie heeft mij heel goed gedaan. Mocht het nodig zijn dan kom ik zeker terug. Was voor mij een hele goede ervaring.”

Margriet

“Net als vele andere mensen had ik terugkerend in de herfst en in de winter last van langdurige verkoudheid, verstopte holtes en vastzittend slijm. Aangezien ik een bewust voedingspatroon hanteer en daarnaast ook minimaal 4 duursportmomenten heb in de week ging ik op zoek naar een verlichting voor eerst genoemde kwalen. Op goed advies van de eigenaresse Kim heb ik genoten van een onbeperkt maandabonnement bij Halomedics. Dank je wel Kim, ik geniet dubbel van mijn sportmomenten, slaap sindsdien dieper en heb sindsdien geen ontsteking meer gehad. Je ziet mij dus zeker weer terug.”

Ceciel

“Een zeer goede ervaring had last van langdurig hoesten wat maar niet over ging. Na de eerste behandeling kon ik eindelijk weer een hele nacht doorslapen. Daarna nog 2 keer geweest en het hoesten is over. De volgende keer weet ik waar ik terrecht kan en wacht ik niet meer zo lang maar maak ik direct een afspraak.”

Tony

“Recently I was with my family in Holland for a visit. Dutch Friends have told me about this saltroom and the benefits they gained. We where keen to give it a go. My husband and daughter but suffering from asthma went for two visits. My daughter told me After the first session, she could breathe better. Also my husband Felt relief after the first visit. After the second visit they both felt improvement again. Now back home , looking for nearest saltroom.”

Sandy Barker

“Absoluut een aanrader! Al jarenlang klachten met mijn luchtwegen, hoesten en benauwdheid. Na meerdere sessies in de zoutkamer in Limmen heb ik veel meer lucht en is het hoesten sterk verminderd. Heel blij mee!”

Eric

“Na goede verhalen hierover te hebben gehoord ben ik zelf ook gaan kijken of het wat is voor o.a. hooikoorts. Direct na de eerste keer merkte ik al verschil, m'n neus die al tijden vol zit was ineens open. Na 10 sessies is het nog meer verbeterd, met sporten merk je verschil dat je geen adem meer tekort komt. Voor het eerst sinds jaren kon ik met warm weer op de fiets m'n mond dichthouden en kreeg ik genoeg zuurstof binnen via mijn neus. In totaal 20 keer geweest, zodra ik merk dat ik weer snotterig word ga ik weer heen. Echt een aanrader! Naast de verbetering van de luchtwegen is het ook een uur lekker ontspannen.”

Michelle

“Ik ben nu 10 keer bij Zuiver Zout geweest en bemerk zeker een vooruitgang in mijn astma - klachten. Enkele weken geleden zelfs mijn inhaleermedicatie kunnen halveren. Voor mij een reden om door te gaan met deze behandeling.”

Marianne

“Wat een goede ervaring! Geprobeerd vanwege psoriasis, met als resultaat: minder jeuk en zachtere huid. Mooie ruimte, nog een uurtje ontspanning voor mezelf ook. Gelukkig zijn mijn plekjes weg, maar als het terugkomt kom ik zeker weer voor een kuurtje.”

Lida van de Berg

“Ik heb astma/COPD en na een kuur van 10 keer was mijn longinhoud met 7 % verbeterd! Ik voel me ook veel beter, heb veel meer energie. Wat een openbaring! Ook heerlijke omgeving, lekker relaxen. Ik ga er nog even mee door!”

Dolly

Schrijf jouw ervaring