Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen over hoe de therapie u zou kunnen helpen? U mag ons ook altijd even bellen en dan zullen wij u nog het een en ander persoonlijk toe kunnen lichten.

Halomedics Limmen

Kim zandbergen: 06-10709751

Halomedics Schagen

Marleen Krab: 06-36283214

Wat is magnesiuminhalatie?

Het woord zegt het al. In onze cabine komt u voor een sessie om minuscule deeltjes magnesium te inhaleren.

Waarom zou ik kiezen voor magnesiuminhalatie en neem ik niet gewoon de magnesiumpillen, de magnesiumolie, magnesium gel, of magnesium badflakes?

Magnesiuminhalatie is zoveel beter, omdat u tijdens het inhaleren ook meteen uw longen reinigt. Door het inhaleren komt het magnesium via de longen in de bloedbaan terecht en werkt het magnesium echt van binnenuit.

Het magnesium heeft:

  • Een ontstekingsremmende werking
  • Verbetert de bloeddoorstroming
  • Verwijdt de bronchien
  • Verbetert de functie van de trilhaartjes
  • Heeft een lichamelijk effect op het gehele lijf.

Er is wetenschappelijk onderzocht dat magnesium inhaleren de beste opnamevorm is, om magnesium tot je te nemen. Voor mensen met de verschillende aandoeningen die op de site beschreven staan is magnesiumopname van groot belang. Bij alle aandoeningen kunt u lezen hoe de magnesiuminhalatie u zou kunnen helpen.

Magnesiumolie, magnesiumgel of magnesiumflakes zijn ook een prima manier om thuis uw magnesiumstatus op peil te brengen. Wij adviseren bij de beschreven aandoeningen en situaties om gebruik te maken van de magnesiuminhalatie en daarnaast zou u thuis ook gebruik kunnen maken van de magnesiumolie, magnesium gel en de magnesium badflakes.

Magnesiumpillen: Je hebt natuurlijk ook magnesium in de vorm van pillen. Pillen kunnen een belasting zijn voor de darmen. Diarree bij het gebruik van magnesiumpillen is een veelgehoorde klacht. Daarnaast moet de pil al een lange weg gaan door het lijf gaan eer het opgenomen kan worden. Veel magnesiumpillen bevatten ook vulstoffen, waar het lichaam niks mee kan.

Wij raden alleen magnesiumpillen aan als u last heeft van obstipatie. Dat is weer een prima natuurlijk middel om de stoelgang op gang te houden/krijgen.

Hoe ziet een sessie in de magnesiumkamer eruit?

U verblijft 20 minuten in een cabine waarin een machine staat die de magnesiumdeeltjes door de lucht verspreid. De temperatuur is 21 graden en u kunt gewoon met uw kleding aan plaatsnemen. Voor mensen met huid – en spier/ gewerichtsproblemen is het wel fijn om de huid vrij te laten van kleding. U kunt dan bijvoorbeeld een korte broek en t-shirt dragen.

Hoe veilig is de magnesiuminhalatie?

De magnesiuminhalatie is een 100% veilige en betrouwbare therapie. De hoeveelheid die u inhaleert is veilig en u kunt er geen bijwerkingen van verwachten.

U kunt niet teveel magnesium binnenkrijgen.; het lichaam scheidt het magnesium wat het niet nodig heeft op een natuurlijke manier af.

Is magnesiuminhalatie wetenschappelijk bewezen?

Er zijn en worden meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het inhaleren van magnesium. De uitkomsten van deze onderzoeken waren veelbelovend. In de aankomende tijd kunt u hier meer over lezen op onze site.

Tip:

Wist u dat onze magnesiumolie en gel ook prima te gebruiken zijn als deodorant? Een puur natuurlijk product, zonder giftige stoffen. Bijkomend voordeel is ook dat de magnesium prima wordt opgenomen door de oksels, wat weer zorgt voor een betere magnesiumstatus

FAQ

Wat voor abonnementen kan ik afsluiten?

Halomedics heeft een onbeperkt maandabonnement wat u ook kunt afsluiten in combinatie met de magnesiuminhalatie.

Daarnaast hebben wij ook verschillende strippenkaarten. We hebben strippenkaarten voor 5 sessies, 10 sessies, 15 sessies, 20 sessies of 25 sessies.

Zie voor tarieven www.halomedics.nl/ tarieven

Hoe lang is een strippenkaart geldig?

De strippenkaart heeft geen verloop datum. 

Zijn de zoutkamer en de magnesium inhalatiecabine 2 verschillende ruimtes?

Ja, de zoutkamer is een aparte ruimte en de magnesiuminhalatie is in een aparte cabine. De 2 verschillende inhalatiemethodes kunt u achter elkaar volgen. Welke volgorde en frequentie voor u fijn zou zijn bespreken we eerst met u door.

 

Zit ik met meerdere mensen tegelijk in de zoutkamer of magnesium inhalatiecabine?

Ja, u zit met meerdere mensen tegelijk. Een sessie begint altijd op het afgesproken tijdstip.

Wat voor kleding moet ik aan?

Mensen die komen voor hun luchtwegen hoeven geen speciale kleding aan te trekken. Mensen die komen voor huidklachten vragen we altijd om een handdoek mee te nemen waar ze op kunnen zitten en de huid waar men last van heeft vrij te laten van kleding. Denk bijvoorbeeld aan een korte broek en shirtje.

Wat voor temperatuur is het binnen in de zoutkamer en in de magnesium inhalatie cabine?

Het is binnen tussen de 19 en de 21 graden. De inhalatiekamers moeten niet te warm zijn; dat is niet prettig voor de luchtwegen.

Daarnaast is de luchtvochtigheid ook belangrijk. De luchtvochtigheid in de kamer is altijd tussen de 40% en 50%.

Nieuws

Magnesium inhalatie bij astmatische kinderen

Tot 30% van de kinderen met acute astma zijn overgevoelig voor de therapie die kinderartsen gebruiken tegen astma. 84% van deze kinderen is wel eens opgenomen geweest in het ziekenhuis.

Lees verder >

Klanten aan het woord

“Halotherapie is een absolute aanrader. Mijn kortademigheid is na een fikse coronabesmetting geheel verdwenen en ik heb weer veel meer lucht. Daarnaast is Kim een bijzonder aardige en attente gastvrouw. Halomedics Limmen is top! ”

Peter Janssen

“In oktober is er corona geconstateerd en kwamen er veel klachten (weinig energie kortademig enz)via via kwam ik uit bij Halomedics Limmen direct gestart met zout zuurstof magnesium en MWO therapie na een aantal behandelingen voelde het beter en wist ik dat dit voor mij de manier was om vooruitgang te boeken met de klachten. Alvast bedankt Kim.”

Jeroen De Haan

“Tot nog toe bevalen mij de sessies zout en magnesium uitstekend, ”

Nelleke Havik

“Ik heb last van vocht achter mijn trommelvlies en geïrriteerde neusslijmvliezen door de zoutkamer en magnesiumtherapie merk ik dat dit stukken beter gaat geen vocht achter mij trommelvliezen en veel minder slijm in mijn holtes werkt echt heel goed bij mij. Kim geeft goede adviezen hiermee heel tevreden over halomedics. En goede regels betreffende corona top gewoon.”

Franka Maasdam

“bijzondere ervaring, ooit een klaplong gehad, blijft altijd wel een zwakke plek, direct na de eerste behandeling, meer lucht, minder hoesten en opgeven, ga ik zeker mee door”

Sjaak Hof

“Na heel ziek geweest te zijn door Corona, kwam ik maar niet op mijn oude energie niveau. Intens moe bleef ik. In overleg met Kim, die zeer deskundig advies gaf, heb ik een maand lang, 5 dagen per week, 2 therapieën per dag gevolgd. Ik kan zeggen, nu na 1 maand intensieve therapie ben ik er weer. Zo blij mee. Kim bedankt! ”

Ilona

“Wat wordt je altijd beleefd en correct behandelt bij deze therapie. Jouw wensen en klachten worden zo zorgvuldig mogelijk ondersteund. Het is soms wat klein in Hoorn. Maar ook daar is er ook ruimte voor de behandelingen en de mogelijkheid om afstand te houden sinds de corona . Fijne sfeer en vriendelijke doch deskundige mensen bedankt.”

Marjo.Goedhart@online.nl

“Sinds ik naar de zout- en magnesium kamer ga, blijven mijn holtes open, waardoor ik geen voorhoofdsholteontsteking meer heb. Heb ik meer longinhoud waardoor ik zonder buiten adem te zijn de trap op kan lopen, voel ik mij fitter en uitgerust. Ik merk duidelijk verschil als ik niet heen ga. ”

Manon

“Voor het derde jaar op rij heb ik de herfst/winter maanden zouttherapie genoten. Ik ben vanaf mijn eerste verjaardag astma patiënt en gebruikte naar mijn idee best veel medicijnen. Dankzij o.a. de zouttherapie heb ik flink kunnen afbouwen in mijn medicijn gebruik, waar ik ontzettend blij van word! Dus voor mij blijft de zouttherapie enorm belangrijk en blijf ik 's winters de zoutkamer trouw bezoeken.”

Trude Heyligers

“Ik lijd aan COPD en had elke winter wel een longontsteking. Nu ik gebruik maak van de zoutkamer niet meer.”

Ankie du Pree

Schrijf jouw ervaring