Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN VERHOOGDE CHOLESTEROL/VETWAARDEN

Cholesterol is een vetachtige stof die afkomstig is uit twee bronnen: je lichaam en het voedsel dat je eet. Je lichaam en vooral je lever, maakt het cholesterol dat je nodig hebt aan en circuleert het door middel van het bloed. Overtollig cholesterol kan plaque tussen de lagen van de vaatwanden vormen, waardoor het moeilijker is voor je hart om het bloed te laten circuleren. Plaque kan openbreken en bloedstolsels veroorzaken. Als een stolsel een slagader die de hersenen voedt blokkeert dan veroorzaakt dat een beroerte. Als het een slagader is die het hart voedt, dan veroorzaakt het een hartaanval.
Er zijn twee soorten cholesterol: “goed” en “slecht” cholesterol. Te veel of te weinig van een bepaald type – kan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, een hartaanval of een beroerte veroorzaken. Het is belangrijk om de niveaus van het cholesterol in je bloed in de gaten te houden zodat jij en je arts de beste strategie kunnen bepalen om je risico te verlagen.
Slechts 10 % van de cholesterol wordt door de voiding toegevoerd, terwijl 90% door het lichaam zelf wordt geproduceerd.
De oorzaak van een hoog cholesterol kan zijn; langdurige stress, toxische belasting, infectiehaarden in het lichaam en magnesiumgebrek.

Behandeling

Wanneer er voldoende magnesium binnen het lichaam aanwezig is, reguleert het lichaam de cholesterolspiegel op geheel natuurlijke wijze.
Bij een voldoende magnesiumgehalte/ magnesiumstatus wordt geen overtollige cholesterol geproduceerd, maar de aanmaak tot het nodige peil begrensd. Tegelijkertijd activeert magnesium speciale enzymen die zorgen voor de afbraak van het slechte LDL-cholesterol en in te hoge hoeveelheden bloedvetten. Daarnaast zorgt magnesium zelfs voor het opbouwen van de goede HDL cholesterol.
Magnesium heeft een uiterst positief effect op de bloedsamenstelling.

Magnesium herstelt!

AAN TE RADEN SESSIES

De Magnesium Clinic adviseert om gedurende 2 maanden, 1 x per week gebruik te maken van de magnesiuminhalatie.
Daarnaast kunt u ook goed gebruik maken van de magnesiumproducten (transdermaal = via de huid) bij u thuis.