Menu

MAGNESIUMINHALATIE EN HUIDAANDOENINGEN

Huidaandoeningen zoals Psoriasis, eczeem, voetschimmel, neurodermitis, bacteriele huidinfecties, droge huid, acne
De huid is het grootste orgaan van het lichaam en de eerste verdedigingslinie tegen vuil, bacteriën en andere externe boosdoeners. De huid is één van de meest kwetsbare organen van het lichaam. Huidaandoeningen zijn zelden levensbedreigend, maar ze brengen vaak wel ongemakken of andere klachten met zich mee. Doordat de huid zo zichtbaar is, kunnen huidaandoeningen aanzienlijke psychische spanning oproepen, zoals schaamte en gevoelens van minderwaardigheid.

Behandeling

Bij huidproblemen kunt u gebruik maken van de magnesiuminhalatie. Doordat het magnesium heel fijn verneveld wordt, wordt het ook heel diep in de huid opgenomen.
Magnesium heeft een bijzonder effect op de huid.
Magnesium verhoogt de activiteit van witte bloedlichaampjes en gaat zo de vorming van ziektekiemen tegen.
Het gebruik van magnesium (transermaal, via de huid) vermindert de kans op ontstekingen aan de huid. Er is sterke vermindering van jeuk, maakt de huid rustiger en roodheid van de huid verdwijnt. De huid wordt zachter en egaler. Er is een betere zuurstoftransport, het verhoogt de weerstand en versterkt het immuunsysteem.
Magnesium normaliseert de overmatige celdeling in het geval van psoriasis.

Aan te raden sessies

De Magnesium Clinic adviseert om de magnesiuminhalatie te combineren met de Halotherapie. De magnesiuminhalatie raden wij 1 x per week aan de Halotherapie 1-2 keer per week.
Voor thuis raden wij u aan om gebruik te maken van de magnesium olie, gel of (voeten)badflakes. Wij kunnen u adviseren wat de beste manier zou zijn in uw situatie.
De magnesiuminhalatie kan heel goed gecombineerd worden met de Halotherapie voor een optimal resultaat.

De behandeling

Bij huidproblemen dienen de te behandelen lichaamsdelen direct in contact te staan met het magnesium dat in de lucht wordt verspreid. Draag daarom bij uw bezoek aan de magnesiumcabine gemakkelijke kleding om zo eenvoudig de te behandelen lichaamsdelen vrij te kunnen maken.
Wij vragen vriendelijk om bij huidklachten eigen handdoeken (of badlaken) en eventueel een badjas mee te brengen om direct huidcontact met het zitgedeelte te vermijden.
In de magnesiumcabine zult u met andere mensen die een huidaandoening hebben worden behandeld.