MAGNESIUMINHALATIE EN  ALLERGIEËN/ HOOIKOORTS

Iemand met hooikoorts reageert overgevoelig op stuifmeel van sommige grassen, planten en bomen die in bloei staat. Dit stuifmeel staat beter bekend als pollen. Pollen zweven in bepaalde periodes van het jaar door de lucht en worden ingeademd.

Hooikoorts ontstaat doordat het afweersysteem ietwat in de war is. Er ontstaat een allergische reactie op de pollen waardoor slijmvliezen worden geïrriteerd, vooral die bij de neusholte, keelholte en ogen. Bij de reactie van het afweersysteem komt er histamine vrij, wat ervoor zorgt dat de hooikoortsklachten optreden.

Klachten dit hierbij optreden zijn; jeukende neus, veel niezen, verstopte neus/loopneus, jeukende ogen, brandende ogen, droge keel en veel hoesten. Hooikoorts is heel hinderlijk, maar kan geen kwaad.

Behandeling

Behandeling in de magnesiumcabine zorgt ervoor dat bij hooikoorts patiënten de allergische reactive afnemen, weerstand wordt verhoogd en er kan meer lucht ingeademd worden. Magnesiuminhalatie kalmeert het immuunsysteem en kalmeert het geirriteerde weefsel in de longen.

MAGNESIUM HERSTELT!

Aan te raden sessies

Bij hooikoorts / allergieen raden we aan om de magnesiuminhalatie te combineren met de Halotherapie
Magnesiuminhalatie: 1 x per week; preventief voor aanvang hooikoortsseizoen of bij de eerste verschijnselen

1 x per week, gedurende een maand.