Wat is magnesiuminhalatie?

Het woord zegt het al. In onze cabine komt u voor een sessie om minuscule deeltjes magnesium te inhaleren.

Waarom zou ik kiezen voor magnesiuminhalatie en neem ik niet gewoon de magnesiumpillen, de magnesiumolie, magnesium gel, of magnesium badflakes?

Magnesiuminhalatie is zoveel beter, omdat u tijdens het inhaleren ook meteen uw longen reinigt. Door het inhaleren komt het magnesium via de longen in de bloedbaan terecht en werkt het magnesium echt van binnenuit.

Het magnesium heeft:

· Een ontstekingsremmende werking

· Verbetert de bloeddoorstroming

· Verwijdt de bronchien

· Verbetert de functie van de trilhaartjes

· Heeft een lichamelijk effect op het gehele lijf.

Er is wetenschappelijk onderzocht dat magnesium inhaleren de beste opnamevorm is, om magnesium tot je te nemen. Voor mensen met de verschillende aandoeningen die op de site beschreven staan is magnesiumopname van groot belang. Bij alle aandoeningen kunt u lezen hoe de magnesiuminhalatie u zou kunnen helpen.

Magnesiumolie, magnesiumgel of magnesiumflakes zijn ook een prima manier om thuis uw magnesiumstatus op peil te brengen. Wij adviseren bij de beschreven aandoeningen en situaties om gebruik te maken van de magnesiuminhalatie en daarnaast zou u thuis ook gebruik kunnen maken van de magnesiumolie, magnesium gel en de magnesium badflakes.

Magnesiumpillen: Je hebt natuurlijk ook magnesium in de vorm van pillen. Pillen kunnen een belasting zijn voor de darmen. Diarree bij het gebruik van magnesiumpillen is een veelgehoorde klacht. Daarnaast moet de pil al een lange weg gaan door het lijf gaan eer het opgenomen kan worden. Veel magnesiumpillen bevatten ook vulstoffen, waar het lichaam niks mee kan.

Wij raden alleen magnesiumpillen aan als u last heeft van obstipatie. Dat is weer een prima natuurlijk middel om de stoelgang op gang te houden/krijgen.

Hoe ziet een sessie in de magnesiumkamer eruit?

U verblijft 20 minuten in een cabine waarin een machine staat die de magnesiumdeeltjes door de lucht verspreid. De temperatuur is 21 graden en u kunt gewoon met uw kleding aan plaatsnemen. Voor mensen met huid – en spier/ gewerichtsproblemen is het wel fijn om de huid vrij te laten van kleding. U kunt dan bijvoorbeeld een korte broek en t-shirt dragen.

Hoe veilig is de magnesiuminhalatie?

De magnesiuminhalatie is een 100% veilige en betrouwbare therapie. De hoeveelheid die u inhaleert is veilig en u kunt er geen bijwerkingen van verwachten.

U kunt niet teveel magnesium binnenkrijgen.; het lichaam scheidt het magnesium wat het niet nodig heeft op een natuurlijke manier af.

Is magnesiuminhalatie wetenschappelijk bewezen?

Ja, er zijn meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar het inhaleren van magnesium. De uitkomsten van deze onderzoeken waren veelbelovend. In de aankomende tijd kunt u hier meer over lezen op onze site.