Een zoutgrot of een zoutkamer laten bouwen?

Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat is een zoutkamer?

Een zoutkamer is een ruimte die geheel opgebouwd is uit zout. Op deze manier wordt het klimaat nagebootst van een zoutmijn.

Zoutmijnen worden door miljoenen mensen over de wereld heen bezocht door mensen met huid – en luchtwegproblemen. Omdat niet iedereen in staat is om naar een zoutmijn toe te gaan, werd er geprobeerd om een zoutmijn na te bouwen boven de grond. In 1986 ontstonden in Rusland zo de eerste zoutkamers.

Door middel van een Halogenerator worden minuscule deeltjes zout de kamer in geblazen wat men vervolgens diep in de luchtwegen inhaleert.

Zout is een natuurlijke ontstekingsremmer en dood bacteriën en schimmels. Daarnaast is bekend dat zout de eigenschap heeft dat het vocht onttrekt.

Mensen met last van slijmvorming zullen daarom merken dat slijm makkelijker loskomt en via de natuurlijke weg het lichaam kan verlaten.

Zout onttrekt ook vocht uit ziekmakende cellen. (pathogene cellen)

Op deze manier hebben cellen minder kans om zich verder te delen.

Een logisch concept wat over de hele wereld wordt toegepast met vele succes stories!

 

Wie bezoekt een zoutkamer?

Mensen met de volgende aandoeningen hebben baat bij een bezoek aan de zoutkamer.

* COPD

* Astma

* (chrnoische) bronchitis

* Longemfyseem

* Allergische reacties van de luchtwegen

* Infecties van de luchtwegen

* Infecties van de huid zoals o.a. eczeem, psoriasis en acne

* Longontsteking (na de acute fase)

* Hoesten

* Rokershoest

* Vastzittend slijm in de luchtwegen

* Bijholteontsteking

* Voorhoofdsholteontsteking

* (chronische) verkoudheid

* Bronchiectasieen

* Cystische Fibrose

* Sinusitis

* Tonsilitis

* Griep

* Oorontstekingen

Hoe ziet een zoutkamer eruit?

Een zoutkamer is een ruimte die geheel opgebouwd is uit zout. Het zout zit op de wanden, vloer en plafond. Op deze manier bootsen we zoveel mogelijk het klimaat na van een zoutmijn. Zoveel zout zorgt ervoor dat het een heel steriele ruimte is. Dit zorgt er ook voor dat als je hoest, je niet een ander besmet.

Het zout geeft een speciale sfeer aan de kamer. De lucht om ons heen bestaat uit vele deeltjes, waaronder (positief geladen) deeltjes zoals stofdeeltjes.

Vervuilende stoffen komen in onze omgeving erg veel voor en de ionen daarvan zijn positief geladen. De werking van het zout is om die positieve ionen te neutraliseren door het uitstralen van negatieve ionen. De lucht in een zoutkamer is dus vrij van allergenen, stofdeeltjes en andere vervuilende stoffen. Op deze manier adem je dus heel gezonde lucht in.

Er zijn verschillende typen zoutkamers:

Er zijn zoutkamers met wit zout en er zijn zoutkamers met Himalaya zout(steen).

Het is ook mogelijk om een zoutkamer te creëren met zowel wit zout als Himalaya zout.

De zoutkamer is tevens ook een ruimte waar mensen graag tot rust willen komen. We schenken daarom veel aandacht aan een mooi ontwerp waarin mensen zich volledig kunnen ontspannen en kunnen genieten in een mooie, bijzondere omgeving.

Waarom een zoutkamer laten bouwen door Halomedics?

Wij werken als volgt:

 • Wij komen bij u langs om samen uw wensen te bespreken.
 • We bekijken samen de ruimte die u wilt gebruiken.
 • Wij vertellen u wat wij kunnen bieden en maken dit visueel met voorbeelden
 • U denkt na over een ontwerp en aan de hand daarvan maken wij een offerte. (wij denken ook met u mee) en geven tips en adviezen.
 • Wij onderscheiden onze zoutkamers in drie varianten
 • 1. Standaard  
 • 2. Luxe 
 • 3. Exclusief
 • Indien gewenst kan er een 3d tekening gemaakt worden
 • Gaat u met onze offerte akkoord dan gaan wij het gehele proces voor u in werking zetten.

Met welke generator werkt Halomedics?

Wij werken alleen met halogeneratoren die gecontroleerde halotherapie toepassen. Dit betekent dat het zoutgehalte in de lucht wordt gemeten. Dit zorgt ervoor dat er altijd een gezonde en verantwoorde hoeveelheid zout in de lucht aanwezig is. De generator stopt met zout afgeven als de meter aangeeft dat het zoutgehalte goed is. Op deze manier komen we het dichtst bij een nabootsing van een natuurlijke zoutmijn. Mensen inhaleren per uur niet meer als 10 mg/m3.

Waar moet mijn ruimte voor een zoutkamer aan voldoen?

De minimale ruimte voor een zoutkamer is 2-3 m2 per persoon. Wilt u 5 stoelen in uw zoutkamer kwijt dan moet u denken aan ongeveer 12-15m2. Voor de technische ruimte heeft u 2 m2 nodig. Daarnaast moet u nog denken aan een ontvangstruimte met omkleedmogelijkheid en kluisjes.

Shop in shop Zoutkamer

Een zoutkamer is een ideaal concept voor shop in shop. Elk uur bent u ongeveer 15 – 20 minuten bezig met de zoutkamer. In de tijd die daartussen ligt kunnen er prima andere werkzaamheden gedaan worden.

Een zoutkamer is een prima combinatie voor de volgende bedrijven/ sectoren:

– Fysiotherapie praktijken

– Massagesalons en wellness centra

– Therapeuten

– Sportscholen

– Zorginstellingen

– Natuurgeneeskundige praktijken

– Yoga praktijken

– Kinderdagverblijven

– —————

Zelfstandige Zoutkamer

Zoutkamers kunnen ook prima opgezet worden als een op zichzelf staand bedrijf. Een nieuwe trend in de Halotherapie is het aanbieden van zogeheten kinder zoutkamers en privé zoutkamers.

De combinatie van het aanbieden van een zoutkamer en magnesiuminhalatie is dan een geweldige combinatie. Deze twee vormen van inhalatietherapie versterken elkaar en dat geeft nog betere resultaten en blije klanten!

Prive zoutkamer voor thuis

Heeft u goede ervaringen met de zoutkamer en zou u er thuis 1 willen? Dit is zeker mogelijk. Dit zou gerealiseerd kunnen worden met een zogenaamde zoutsteensauna (zonder kachel) of een kleine prive kamer omgebouwd tot mini zoutkamer. De minimale hoeveelheid m2 hiervoor is 4m2 en voor de technische ruimte ook 2 m2.

Franchisenemer worden van Halomedics? 

Voordelen:

 • Elkaar versterken.
 • Kosten voor pr kunnen gedeeld worden.
 • Wij zijn in Nederland de enige met een eigen opleidingsinstituut op het gebied van Halotherapie.
 • Voordat u gaat beginnen met het starten van uw bedrijf vertellen wij u in ons opleidingscentrum alles wat u moet weten om op een goede, professionele en verantwoorde wijze uw klanten te begeleiden. Ook vertellen wij wat werkt in pr en wat niet werkt.
 • We organiseren jaarlijks een evenement om ervaringen uit te wisselen, nieuwe doelstellingen neer te zetten, elkaar te versterken, van elkaar te leren.
 • Betere inkoopvoorwaarden
 • Ervaringsverhalen kunnen delen
 • Naamsbekendheid
 • Elke maand bedrijfsfilmpjes voor op social media; FB, Instagram, de website, linkedin, etc.
 • Ons eigen platform. Door middel van ons handboek, een online platform waarbij we elkaar op de hoogte kunnen houden van alle nieuwe ontwikkelingen, onderzoeken, contacten met medici etcetera.
 • Om een goed aanbod binnen Nederland te kunnen bieden wil Halomedics op elke 300.000 inwoners een zoutkamer realiseren.

** Halomedics biedt u een uniek en sterk concept. Halotherapie in combinatie met magnesiuminhalatie. Halomedics is druk bezig met de laatste voorbereidingen om de magnesiuminhalatie goed en verantwoord op de markt te zetten. Naar verwachting gaat aankomend voorjaar de franchise icm met de magnesiuminhalatie van start! Voor vragen hierover kunt u ons altijd bellen.

Het combineren van Halotherapie en magnesiuminhalatie

Wat is magnesiuminhalatie?

Voor het inhaleren van magnesium zit u in een aparte cabine. (dit is dus niet in de zoutkamer).

Een verblijf in de magnesiumcabine duurt 20 minuten. Tijdens uw verblijf in de magnesiumcabine inhaleert u minuscule deeltjes magnesium die door de cabine verspreid worden.

Het voordeel van het inhaleren van magnesium is dat het ook de luchtwegen zuivert.

* Het zorgt voor een betere doorbloeding in de luchtwegen

* Het verwijdt de bronchiën

* Verbetert de functie van de trilhaartjes

* Heeft een ontstekingsremmende werking

Omdat de magnesiumdeeltjes zo fijn zijn dringen ze ook diep in de huidcellen door.

Dit zorgt ervoor dat:

* De doorbloeding van de huid beter wordt

* Ontstekingen worden aangepakt

* Jeuk minder wordt of verdwijnt

* De huid minder schilferig wordt en roodheid verdwijnt.

Daarnaast is de magnesiuminhalatie ook meteen een goede opnamevorm voor magnesium in het gehele lijf. Via de luchtwegen komt het magnesium meteen in de bloedbaan terecht. Het hoeft geen hele weg door de darmen heen wat ook een belasting kan zijn.

Magnesium is de hoofdschakelaar voor vele processen in het lijf. Alles wat je doet en wat je beweegt is magnesium voor nodig. Van knipperen met je ogen, tot aan het lopen van een marathon! Veel mineralen kunnen hun werking niet doen als er te weinig magnesium aanwezig is.

De laatste jaren is er wetenschappelijk ook steeds meer bewijs dat mensen met chronische aandoeningen een langdurig magnesiumtekort hebben.

Per dag hebben wij 450 mg magnesium nodig. In onze voeding zit gemiddeld 250 mg. Noodzakelijk dus om magnesium extra te gebruiken om op deze manier gezond oud te kunnen worden. Magnesium is van levensbelang!

Halomedics is de expert in Nederland op het gebied van inhalatietherapie.

Wij zijn de eerste in Nederland die zich gespecialiseerd heeft in het opzetten van magnesiuminhalatie. Wij worden hierin geadviseerd door het Magnesium Health Institute en Arts Dr. Danel.

De reacties van de vele klanten zijn positief! Magnesium is van zo’n groot belang voor zoveel processen in ons lijf, dat we ook heel veel verschillende positieve resultaten hebben.

Voor vragen en / of het maken van een afspraak kunt u ons bellen.

Kim Zandbergen

Halomedics Limmen

+31 06-10709751