Astma bronchiale is een chronische ziekte die bij 5-10% van de Nederlandse bevolking voorkomt; meer bij kinderen en jongvolwassenen, maar toch ook bij ouderen. Astma is een ontsteking van de longen. De ontsteking is bij astma blijvend. Dit betekent dat er altijd kleine ontstekingen in de longen zitten. Astma kan veel klachten veroorzaken.

Symptomen zijn onder andere een piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten.

Wanneer er een astma aanval optreedt verkrampt het spierweefsel waardoor de luchtwegen nauwer worden. Naast het verkrampen van het spierweefsel ontstaat door de ontstekingen een zwelling van de middelste laag van de longen, slijm wordt hierbij geproduceerd. Dit geproduceerde slijm kan zorgen voor gedeeltelijke of zelfs volledige afsluiting van de luchtwegen.

Astma aanvallen hebben meestal een uitlokkende factor. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde stof zijn waarvoor de patiënt allergisch is maar bijvoorbeeld ook door blootstelling aan sigarettenrook.

Halotherapie en astma

  • Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat astma patiënten dieper kunnen in- en uitademen. Een betere ademhaling geeft een betere longfunctie, minder kortademig en betere nachtrust.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies:

10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, aangeraden wordt 2-3x per week. De meeste mensen doen 1 of 2 sessies per jaar met indien nodig nog losse sessies.