Cystic Fibrosis (CF, taaislijmziekte) is een ongeneeslijke, erfelijke aandoening. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm.

Het wordt veroorzaakt door één genetische afwijking die tot gevolg heeft dat de longen, de alvleesklier, de darmen en andere organen verstopt raken met een dikke, kleverige slijmlaag.

Het slijm hoopt zich bovendien op, waardoor er in de longen ontstekingen ontstaan. Ook wordt ademhalen lastiger. Benauwdheid, kortademigheid en het ophoesten van vies taai slijm zijn dan ook de meest voorkomende symptomen van taaislijmziekte, oftewel cystic fibrosis.

Op de lange termijn raken de longen beschadigd en wijder dan ze horen te zijn.

Halotherapie en Cystische fibrose:

  • Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met Cystic Fibrosis het slijm minder taai wordt, waardoor het gemakkelijker opgehoest kan worden. Door de ontstekingsremmende werking vermindert de kans op infectie en het verhoogt weerstand.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies

20 – 30 sessies

Aangeraden wordt 2-3x per week met vervolgsessies om de 2 – 3 maanden.