COPD is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Dit betekent chronisch obstructieve longziekte (er is dus een aanhoudende blokkade in de longen). COPD is een verzamelnaam voor:

Chronische bronchitis

Bij chronische bronchitis zijn uw bronchiën steeds ontstoken. De bronchiën zijn de vertakkingen van uw luchtpijp naar uw longen. De bronchusklieren zijn vergroot waardoor overmatig veel slijm wordt geproduceerd. Die ontstaat door littekenvorming in de wand, het gladde spierweefsel, van de bronchiën. Door het overtollige slijm zwellen de slijmvliezen op waardoor een gedeeltelijke obstructie van de luchtwegen ontstaat,

Longemfyseem

Bij longemfyseem of emfyseem gaan er langzaam longblaasjes verloren. De longblaasjes zorgen ervoor dat zuurstof na het inademen in uw bloed komt. En dat u afvalstoffen weer kunt uitademen. Hoe minder longblaasjes er zijn, hoe moeilijker dit wordt. Hierdoor kunt u het benauwd krijgen.

Halotherapie en COPD en chronische bronchitis:

  • Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met (chronische) bronchitis het slijm minder taai wordt, waardoor het gemakkelijk opgehoest kan worden. Door de ontstekingsremmende werking vermindert de kans op infectie en het verhoogt de weerstand.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies

10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, aangeraden wordt 2-3x per week met herhalingssessies van 1-2 per jaar. Eventueel extra behandeling tussendoor.