Bijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, is een ontsteking van het slijmvlies van één of meer van de bijholtes. Dat zijn de holle ruimtes die zich in de bovenkaak en in het voorhoofd bevinden. Door kleine kanaaltjes staan de bijholtes in verbinding met de neus. Het slijmvlies van de neus loopt via deze kanaaltjes door tot in de bijholtes. Omdat het neusslijmvlies onstoken is, is het ook gezwollen.

Bijholteontsteking zorgt voor een verstopte neus en veroorzaakt pijn in de bovenkaken, het voorhoofd of achter de ogen. Het geeft een vol gevoel in je hoofd dat erger wordt als je voorover bukt. Het slijm is vaak geelgroen van kleur en je kunt koorts hebben. Ook kun je last hebben van hoofdpijn.

Sinusitis of bijholteontsteking is een aandoening die veroorzaakt wordt door bacteriën, virussen of soms een allergie in de slijmvliezen van de neusbijholten. Dikwijls als gevolg van een verkoudheid zijn de bijholten, die door kanaaltjes in verbinding staan met de neus, gevuld met dik slijm. Het neusslijmvlies is ontstoken en dus gezwollen. Hierdoor kan het slijm en/of pus niet goed weglopen. Het gevolg hiervan is een pijnlijk en drukkend gevoel aan de bovenkant van het gelaat, en rond de ogen. Bij voorover bukken kan het drukkende gevoel toenemen. Ook is er soms sprake van hoofdpijn.

Halotherapie en Bijholteontsteking:

  • Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat bij patiënten met bijholte ontstekingen het overtollige slijm beter afgevoerd kan worden, waardoor er meer lucht ingeademd kan worden.

Zout Zuivert!

Aan te raden sessies

10 – 20 sessies

Om effectief te zijn 2-3 x per week gedurende langere periode met vervolgsessies. 1-2 per jaar en eventueel extra behandeling tussendoor.