Astma is een veelvoorkomende chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen die wordt gekenmerkt door terugkerende symptomen, belemmering van de luchtstroom en bronchospasme.

Symptomen zijn onder meer een piepende ademhaling, kortademigheid en hoesten. Een astma-aanval kan optreden bij prikkelende stoffen of stoffen waarvoor de patiënt allergisch is, bij een verkoudheid of na een zware inspanning. Tijdens een astma-aanval verkrampt de laag met glad spierweefsel, waardoor de luchtwegen nauwer worden. De middelste laag zwelt op door ontsteking en er wordt meer slijm geproduceerd. In sommige delen van de luchtwegen vormt het slijm dikke klontjes die de luchtweg geheel of gedeeltelijk afsluiten. Deze klontjes worden slijmproppen genoemd.

Patiënten hoesten en ‘piepen’ bijna voortdurend en krijgen ernstige aanvallen na een virusinfectie, bij lichamelijke inspanning of blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen, onder meer sigarettenrook. Er zijn astmapatiënten die helder en soms taai slijm (sputum) ophoesten. Astma-aanvallen treden meestal vroeg in de ochtend op, wanneer de astmamedicatie bijna is uitgewerkt en het lichaam het minst in staat is bronchoconstrictie te voorkomen.

Astma-aanvallen variëren in frequentie en ernst.

Halotherapie en astma

  • Behandeling in de zoutkamer zorgt ervoor dat astma patiënten dieper kunnen in- en uitademen. Een betere ademhaling geeft een betere longfunctie, minder kortademig en betere nachtrust.

Zout zuivert!

Aan te raden sessies:

10 – 30 sessies

Gedurende 2 tot 3 maanden, aangeraden wordt 2-3x per week. De meeste mensen doen 1 of 2 sessies per jaar met indien nodig nog losse sessies.